Dvare prie Kauno apsilankė Indijos šventasis, kurio istorija – unikali | Kas vyksta Kaune

Dvare prie Kauno apsilankė Indijos šventasis, kurio istorija – unikali

Organizatorių nuotr.

Šią savaitę netoli Kauno įsikūrusiame Babtyno – Žemaitkiemio dvare kelias dienas viešėjo ir su savo mokiniais susitiko nušvitęs Jogas, Indijos šventasis, įrašytas į Gineso rekordų knygą, Pilotas Baba. Himalajų jogas Kaune įsikūrusios Jogos akademijos kvietimu Lietuvoje apsilankė pirmąjį kartą.

[galerija kiek=”4″]

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė jau dešimt metų Piloto Baba mokinė Sati Mata, kuri yra jogos meistrė iš Ukrainos, atvykti į Lietuvą ji šventąjį kvietė jau prieš keletą metų, bet tuomet tokiam vizitui neatsirado galimybių.

„Manau, kad jo atvykimas į Kauną rodo, kad aplinka jau pasiruošusi priimti tokio aukšto lygio Mokytoją, kad yra susidariusi tam tikrą sąmoningumo lygmenį pasiekusių žmonių auditorija, kuriai reikia dvasinio palaikymo, todėl ir jų dvasiniam lyderiui yra lengviau atvykti, nes jį pritraukia žmonių atvirumas ir pasirengimas tolimesniam mokymui“, – įsitikinusi S. Mata. Praeityje žurnaliste dirbusi moteris, Himalajų jogos dėstytoja neseniai išleido knygą apie Pilotą Babą, kaip ji jį vadina kasdienybėje – apie Baba Dži.

Knyga „ Mažasis Princas ir Didysis Šventasis: Macha Jogo Piloto Babos gyvenimo istorija“ yra biografinė apysaka apie tai, kaip buvęs Indijos karinių oro pajėgų pulkininkas, vėliau – Bolivudo kino studijos prodiuseris, tapo didžiuoju mūsų laikų Jogu, demonstruojančiu neįtikėtinas proto, kūno ir sąmonės galias.

Daug kartų, stebint milijoninei žmonių miniai, jis demonstravo samadchi (aut. past. – gilios meditacijos būseną, kai pristabdomos gyvybę palaikančios organizmo funkcijos). Taip pat ji septynias paras praleido kube be oro, tris paras – stikliniame kube, pripildytame vandens. Visa tai fiksavo japonų ir amerikiečių mokslininkai. Pilotas Baba net 16-ka metų praleido Himalajuose, gyvendamas ypatingų galių turinčių jogų (siddchų) šeimoje. Didieji Jogai, perdavė jam mistines patirtis ir paslaptis, vedančias į nušvitimą. Visa tai smulkiai aprašoma knygoje.

Įkvėpimo knygos apie Babą Dži autorė S. Mata Lietuvoje lankosi jau ne pirmąjį kartą, o kalbėdama apie lietuvius sako, kad ją džiugina, jog Kaune yra Jogos akademija, kurioje dirbančios meistrės puikiai veda ir dėsto Himalajų jogą.

Lygindama žmones Lietuvoje ir kitose šalyse ji juokavo, kad visi nepraktikuojantys žmonės visame pasaulyje yra kažkuo panašūs – juos kamuoja rūpesčiai, nežinomybė, įvairios baimės. O užsiimantieji dvasinėmis praktikomis taip pat panašūs – jų veiduose atsiranda šypsena, pasitenkinimas gyvenimu, savimi ir supančiu pasauliu.

„Sakyčiau, kad juos išskiria aiškiai jaučiama viltis dėl geresnės ateities, nes jie turi tikėjimą – Dievu, savimi, tuo, ką jie daro. Tokie žmonės siekia padaryti kažką gero dėl kitų žmonių – jų ramybės, taikos. Kai žmogus keičiasi viduje, keičiasi apilnka ir jų išorėje. O Mokytojai atvyksta, kad palaikytų šį procesą, sustiprintų teigiamus pokyčius“, – sakė S. Mati.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA