F2 lenktynėse kaunietis E. Riabko startuos 4-tas: pirmų posūkių metu tikisi aplenkti varžovus | Kas vyksta Kaune

F2 lenktynėse kaunietis E. Riabko startuos 4-tas: pirmų posūkių metu tikisi aplenkti varžovus

Organizatorių nuotr.

Kauno mariose prasidėjo 2018 metų Pasaulio F2 vandens formulių čempionatas. Šeštadienį vainikavo įtempta kvalifikacija, po kurios pilotai išsidalijo starto vietas sekmadienį vyksiančiose pagrindinėse lenktynėse. Vienintelis Lietuvos atstovas kaunietis Edgaras Riabko sekmadienį startuos iš aukštos 4 pozicijos.

[galerija kiek=”8″]

Į Kauną atvyko 29 pilotai iš viso pasaulio. Įdomu, kad naujame čempionate bus kaip niekada daug naujų pilotų, kurie sieks sudaryti konkurenciją patyrusioms F2 žvaigždėms.

Sekmadienį į pagrindinių varžybų startą stos 20 pilotų, tad pirmasis etapas 9 sportininkams baigsis net nestartavus lenktynėse. Tiesa, 5 vietos finale dar laisvos – jas pilotai galės iškovoti sekmadienį vyksiančių paguodos plaukimų metu.

Šeštadienį sportininkai buvo padalinti į 3 grupes (10-10-9). Iš kiekvienos grupės į antrą kvalifikacijos dalį pateko po 5 pilotus.

Geriausiųjų penkioliktukas turėjo 15 minučių greitiems ratams užfiksuoti, o į kvalifikacijos finalinę dalį pateko 10 greičiausių.

Paskutinėje dalyje lenktynininkai į trasą jau buvo išleidžiami po vieną – pilotai turėjo vieną apšilimo ratą ir du ratus laikui užfiksuoti.

Po įtemptos kovos kvalifikacijoje nugalėjo Alberto Comparato. Italas 2000 m trasą Kauno mariose įveikė per 53,25 sek. Antras liko čempionato debiutantas amerikietis Brentas Dillardas (53,38 sek.), trečias – Stefanas Haginas iš Vokietijos (53,50 sek.). Lietuvio laikas – 53,75 sek.

„Diena buvo visai nebloga. Žinoma, labai norėtųsi prizinės vietos, tačiau padariau kelias klaidas tiek pirmame, tiek antrame greitame rate. Tačiau ir ketvirta vieta yra geras rezultatas turint galvoje, kad startavo 29 dalyviai, o už manęs liko turtingos komandos, tokios kaip Abu Dabio ekipa. Visai neblogai“, – teigė E. Riabko.

Sekmadienį pilotai dar turės treniruotę, kuri bus itin svarbi prieš lemiamą startą.

„Turiu išsirinkęs tris sraigtus, kuriuos bandysiu vieną po kito. Bandysiu tik startus ir toliau turėsiu ilgą darbą studijuodamas telemetrijos duomenis. Čia svarbi kiekviena sekundės dalis. Manau, kad startuosiu su kitu sraigtu, nei plaukiau kvalifikacijoje. Labai svarbūs pirmi posūkiai, kurių metu tikiuosi aplenkti varžovus, nes vėliau lenkti labai sunku“, – teigė E. Riabko.

Sekmadienį pagrindinės varžybos prasidės 15.30 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA