Praneša skaitytojai: „Gal trūko tik akimirkos ir tektų nešti gedulo gėles“ | Kas vyksta Kaune

Praneša skaitytojai: „Gal trūko tik akimirkos ir tektų nešti gedulo gėles“

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

„Šio mažamečio mama turėtų gerai įkrėsti ne tik vaikui, bet ir tėčiui“, – sako portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja, praeidama pro šalį šeštadienio rytą pastebėjusi ant pavojingos atbrailos vaikštantį ir žaidžiantį mažametį.

Moters užfiksuotoje nuotraukoje matomas mažametis berniukas, vaikštantis ant skulptūros, stūksančios Čečėnijos aikštėje, Kaune, atbrailos. Pasak kaunietės, vaikas stovėdamas dideliame aukštyje žaidė su kone savo paties dydžio lėktuvėliu, galimai pagamintu iš jūros putos.

„Šalia minėtos vietos įsikūręs turgus. Ėjau pro šalį ir pastebėjau ant skulptūros viršaus užsiropštusį mažametį, žaidžiantį lėktuvėliu. Stovėjau šiek tiek toliau, todėl atsargiai, kad neišgąsdinčiau, riktelėjau sakydama, jog nuliptų žemyn, nes ten būti pavojinga. Tačiau vaikas manęs nepaklausė ir po akimirkos vėl stovėjo ant skulptūros viršaus“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Jos teigimu, mažametis lėktuvėlį laikė iškėlęs virš galvos ir mesdavo žemyn panašiai kaip popierinį. „O, jeigu vaikas nukristų iš kokių 8 metrų aukščio ant betoninio grindinio? Prisiminus, mane apima blogas jausmas dar ir dabar. Pati esu mama ir žinau, kaip mano atžalos norėtų ten užlipę žaisti, tačiau tikiuosi, jie pamoką išmoko ir nelips“, – vylėsi pašnekovė.

Pasak kaunietės,  po kurio laiko atėjo minėto vaiko tėtis, tikėtina, apsipirkinęjęs turguje. Esą pakuždėjo, kad papūtus stipreniam vėjui įmanoma neišlaikyti pusiausvyros ir nupulti žemyn. „Tačiau mažametis net ir po tokių žodžių laikėsi savo ir sakė norintis leisti lėktuvėlį būtent nuo šios vietos, nes neva puikiai skrenda. Kai priėjusi tariau, ką manau apie tokį elgesį, abu greitai pasišalino. Gal trūko tik akimirkos ir įvykus nelaimei ten tektų nešti gedulo gėles..?“, – svarsto ji.

Moteris tikina dažnai Čečėnijos aikštės teritorijoje pastebinti vaikus, kurie neatsižvelgia į tėvų ar aplinkinių išsakomas pastabas ir lipa ant skulptūros viršaus nepaisant nieko. „Tą meno kūrinį reikia naikinti – gėlių ten atnešama tikriausiai ne be priežasties. Pranešiau apie įvykį ne norėdama apkaltinti tėvus, o atkreipti vaikų dėmesį, kad šie suprastų ir įvertintų pavojų ir pasekmes žaidžiant tokiomis sąlygomis“, – sako pilietiška kaunietė.

Dėkojame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, kad dalinatės tuo, ką pastebite mieste. Jei norite pranešti naujieną, rašykite mums el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA