Abiturientų šventinės šukuosenos Kaune: kas madinga šiemet ir kiek kainuoja? | Kas vyksta Kaune

Abiturientų šventinės šukuosenos Kaune: kas madinga šiemet ir kiek kainuoja?

M. Šimkaus nuotr.

Šią savaitę daugelyje mokymo įstaigų praūžus paskutiniajam abiturientų skambučiui, netrukus galvose ims suktis mintys apie išleistuvių šventę. Suknelės, kostiumai, makiažas ir, žinoma, šukuosenos. Portalas „Kas vyksta Kaune“ domėjosi šiųmečių moteriškų ir vyriškų šukuosenų tendencijomis bei kainomis.

[galerija kiek=”16″]

Pasak kaunietės įvaizdžio ir ilgų plaukų specialistės Jolitos Zujienės, įprastai abiturientų šukuosenų pasirinkime dominuoja paprastumas bei lengvumas. Tačiau merginas, sako ji, pagal išsakomus norus plaukų specialistams galima suskirstyti į dvi kategorijas: vienos nori paprastų šukuosenų, kuriose vyrautų jau minėtas lengvumas, vaikiškumas, kitos prašo šiek tiek įmantresnių – jei tai garbanos, turi būti didelės apimties, jei tai – kuodeliai, jie privalo matytis ir būti gražiai išpuoselėti, kad tiktų, pavyzdžiui, prie blizgios, išskirtinės suknelės.

Šventinė šukuosena J. Zujienės / makiažas V. Šeputienės / N. Zavecko nuotr.

„Žvelgiant į šio pavasario madą, galima drąsiai teigti, kad šukuosenos varžosi tarpusavyje su drabužiais. Tarkime, jei šukuosena įmantresnė, prie jos derinamas lengvesnis apdaras, arba atvirkščiai – jei rūbas paprastesnis, plaukuose atsiranda įmantresnių detalių arba liekama prie klasikinės šukuosenos varianto“, – paaiškina J, Zujienė.

Paklausta apie populiarias vaikinų šukuosenas, ilgų plaukų specialistė teigia pastebinti džiuginantį faktą – vyresniųjų klasių vyriškosios lyties atstovai tampa stileivomis, nori išsiskirti iš kitų. „Vaikinų plaukuose vėl dominuoja ilgis – todėl kai kurie nevengia ilgų garbanų, bet trumpų plaukų šukuosenos taip pat madingos ir pageidaujamos. Tiesa, ne dažnai jaunuolis paskutinio skambučio ar išleistuvių šventei paprašo glotnaus, prabangaus sušukavimo“, – atskleidė pašnekovė.

Kalbėdama apie jaunosios kartos dažytų plaukų spalvas J. Zujienė užsiminė, kad šiemet mados viršūnėje karaliauja pasteliniai atspalviai, bet tarp jų galima atsirasti ir žalsvą, melsvą, rožinę, violetinę spalvas – vyrauja spalvų bei įvairiausių niuansų žaismas.

Šventinė šukuosena J. Zujienės / makiažas V. Šeputienės / M. Šimkaus nuotr.

Kiek kainuoja abituriento šukuosena paskutiniojo skambučio ar išleistuvių šventei? – pasiteiravome. „Kaina priklauso nuo salono, kuriame nusprendžiama apsilankyti, pasirenkamo plaukų meistro išsilavinimo bei jo pasiekimų. Tačiau žvelgiant į vidutinius įkainius, preliminariai galima sakyti, kad trumpų plaukų sušukavimas galėtų kainuoti apie 15 eurų, o tuo tarpu suma už ilgų plaukų šukuoseną kartais siekia ir 5o-60 eurų. Kaina priklauso nuo plaukų ilgio, šukuosenos formos bei asmeninių kliento įnorių“, – sakė ji.

Itin svarbu, kad jauni žmonės išmoktų savimi rūpintis, norėtų ateiti į salonus ir nebijotų kirpėjų, todėl dažnai tenka pritaikyti ir tam tikras nuolaidas, šypteli įvaizdžio ir ilgų plaukų specialistė, dirbanti grožio salone „Paula“ Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA