Geriausi F2 pilotai – jau Kaune: šeštadienį startuos vandens formulių čempionatas | Kas vyksta Kaune

Geriausi F2 pilotai – jau Kaune: šeštadienį startuos vandens formulių čempionatas

delfi.lt 2018/05/25 18:32

Į Kauną jau susirinko geriausi F2 vandens formulių pilotai iš viso pasaulio. Šeštadienį Kauno mariose prasidės 2018 metų Pasaulio F2 čempionatas. Tarp būrio žvaigždžių bus ir lietuvis Edgaras Riabko.

Į laikinąją sostinę atvyko pilotai iš visos Europos, JAV, Australijos, Jungtinių Arabų Emyratų (JAE).

Kartu su F2 vandens formulių lenktynėmis vyks ir gliserių „FR-1000” Europos čempionato pirmasis etapas, kuriame dalyvaus ir lietuvis Tomas Marcinkus.

Ekskursija mažiesiems

Naujame F2 čempionate debiutuoja žinomas JAV pilotas Brentas Dillardas. Kaune bus ir italas Ivanas Brigada. Ne vienerius metus Italijos pilotas testavo gamyklinių komandų laivus, dalyvavo F1 pasaulio čempionate, buvo tapęs F2 Europos čempionu.

Į Kauną atvyko ir Pasaulio čempiono titulą ginantis JAE atstovas Rashedas Al Qemzi. Beje, JAE į Kauną atsiuntė net dvi skirtingas komandas – iš Dubajaus ir Abu Dabio miestų.

Pernai savo namų etape E. Riabko finišavo trečias. Tai geriausias kauniečio pasiekimas 2017 metų pasaulio čempionate.

Penktadienį E. Riabko surengė ekskursiją vaikams, augantiems globėjų šeimose, po įspūdingus lenktynių boksus.

Pilotas gausiam vaikų būriui pasakojo, kaip valdoma vandens formulė, kokiu greičiu ji skrieja bei atsakė į visus mažųjų klausimus. Drąsiausi netgi pasiprašė išbandyti piloto kėdę – vaikams tokia galimybė buvo suteikta.

Žiūrovams bus patogiau

F2 lenktynės Kauno mariose pernai vyko pirmą kartą.

„Šiemet geriau pasirūpinome žiūrovų automobilių statymu. Automobilius bus galima parkuoti T. Masiulio gatvėje, iš abiejų pusių pirmoje eismo juostoje lygiagrečiai. Žiūrovai su vaikais galės pramogauti specialiai varžybų teritorijoje įrengtame batutų ir atrakcionų parke, planuojamos kitos smagios pramogos. Dėkojame Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondui (Kūno kultūros ir sporto departamentui prie LR Vyriausybės), Kauno miesto savivaldybei, visiems rėmėjams už pasitikėjimą ir skirtą finansavimą“, – teigia lenktynių organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Nors šiemet automobiliams bus skirta daugiau vietų, organizatoriai į renginį rekomenduoja atvykti viešuoju transportu. Specialiai šio renginio metu pratęsti 5, 7 ir 12 numerių troleibusų maršrutai, kurie kursuos iki pat T. Masiulio gatvėje esančios Kauno marių aikštelės.

„Troleibusai nuveš tiesiai į renginio vietą“ – sako M. Mačiulaitis.

Pernai lenktynių metų buvo laikinai uždarytas Kauno hidroelektrinės tiltas, šiemet dėl žiūrovų patogumo šio sprendimo atsisakyta.

„Tiltas bus atviras viso renginio metu, tačiau greitis bus ribojamas. Atsiprašome visų miestiečių dėl laikinų nepatogumų“, – sako M. Mačiulaitis.

Šiemet bilietai į lenktynes bus gerokai pigesni – vienos dienos bilietas kainuos 7 Eur, dviejų dienų – 12 Eur. Vaikai iki 10 metų su suaugusiais bus įleidžiami nemokamai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA