Be intrigų: „Žalgiris“, įveikęs svečius iš Kėdainių, žengia į LKL pusfinalį | Kas vyksta Kaune

Be intrigų: „Žalgiris“, įveikęs svečius iš Kėdainių, žengia į LKL pusfinalį

delfi.lt 2018/05/25 20:31
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia kovas „Betsafe–LKL“ atkrintamosiose varžybose. Iki trijų pergalių vykstančioje ketvirtfinalio serijoje žalgiriečiai susitiko su Kėdainių „Nevėžio“ komanda. Penktadienį „Žalgirio“ arenoje sužaistas trečiasis serijos mačas nepaliko jokių abejonių – žalgiriečiai užtikrintai žengia į „Betsafe LKL“ pusfinalį, laimėję rezultatu 84:69.

Kėdainiečiai prieš pat šį mačą grasino boikotuoti trečiąją dvikovą, bet galiausiai komandos vadovams pavyko susitarti su žaidėjais, šie sulipo į autobusą ir išvažiavo į Kauną.

Atvykę į areną „Nevėžio“ žaidėjai nebestreikavo ir rungtynes pradėjo visai smagiai: pirmavo 8:2, 10:5, 13:9, 17:15. Vis dėlto Vasilijes Micičiaus ir Axelio Toupane’o tritaškio bei Edgaro Ulanovo solo atkarpa leido „Žalgiriui“ persverti rezultatą – 21:19.

Antrame ketvirtyje svečiai vis dar laikėsi ir atsiliko tik 36:31, tačiau Artūro Milaknio, Brandono Davieso ir Gyčio Masiulio atakos padėjo žalgiriečiams spurtuoti 12:3 ir prieš didžiąją pertrauką atitrūkti – 48:34.

Trečiame kėlinyje tritaškiais pasižymėjo Kevinas Pangosas, A. Milaknis ir Beno Udrichas, o „Žalgirio“ pranašumas išaugo iki 20 taškų – 67:47. Tiesa, prieš pat nuaidint sirenai tolimą šūvį realizavo Gintautas Masiulis – 67:50.

Paskutiniame ketvirtyje eismas aikštėje nebepasikeitė. Šeimininkai, kurie vertėsi be savo kapitono Pauliaus Jankūno, išlaikė atstumą ir finišavo pergalingai – 84:69.

Pirmąsias rungtynes dar gegužės 12 d. kauniečiai namuose laimėjo 95:70. Tuomet rezultatyviausiai žaidė 19 taškų pelnęs Antanas Kavaliauskas, 16 pridėjo Brandonas Daviesas.

Antrąjį mačą komandos Kėdainiuose sužaidė vakar, o „Žalgirio“ pergalė buvo užfiksuota rezultatu 96:75. Axelis Toupane nugalėtojams surinko 22 taškus, Vasilije Micičius įmetė 14 taškų.

Pusfinalis „Žalgiriui“ prasidės jau antradienį, gegužės 29 d., čia kauniečiai susirungs su Panevėžio „Lietkabeliu“. Kitame pusfinalyje kovos Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA