Kauno pakelėse prekiaujantys lietuviškomis braškėmis greičiausiai meluoja | Kas vyksta Kaune

Kauno pakelėse prekiaujantys lietuviškomis braškėmis greičiausiai meluoja

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno turguose akys raibsta nuo braškių, kurių kainos per savaitę gerokai smuktelėjo. Dar savaitės pradžioje už braškių kilogramą buvo prašoma apie 3,5 euro, šiandien ryte Kauno turguose kainos svyravo nuo 1,5 iki 3 eurų už kilogramą. Dauguma prekevių prekiavo lenkiškomis braškėmis ir tik vienas kitas prekeivis – uogomis iš Graikijos, kurių derlius pamažu baigiasi.  

Prieš savaitę portalas „Kas vyksta Kaune“ rašė apie Kaune prinokusias pirmąsias lietuviškas braškes, kuriomis prekiauja ūkininkas iš Neveronių. Vyras teigė, kad gegužės mėnesį braškių derlius nuimamas tik iš šiltnamių, būtent tokiu būdu užaugintas ir sunkontas ir jo pirmasis derlius. Vyras už kilogramą tokių braškių prašė 6 eurų.

Ankstų penktadienio rytą portalo skaitytojai pakeliui į Kauną pastebėjo ne vieną prekeivį, kurie teigė prekiaujantys lietuviškomis braškėmis ir už kilogramą prašė 4 eurų.

Minėtas portalo „Kas vyksta Kaune“ kalbintas ūkininkas teigė, kad pirmąsias lietuviškas uogas atviruose laukuose po priedangomis galima tikėtis skinti tik gegužės paskutiniąją savaitę, bet ir tai, jei pavasaris būna itin šiltas.

Kaune, Lukšio gatvėje, vadinamame „Vitebsko“ turgelyje uogomis prekiaujančios prekeivės teigė, kad lietuviškos uogos tik noksta ir joms laikas pardavimui dar ankstyvas. Moterys spėliojo, kad pirmojo gausesnio lietuviško derliaus sulauksime dar po geros savaitės, o gausiausias braškių derlius prekyvietes užplūs maždaug po dviejų – trijų savaičių. Tokiu metu susilygins ir jų kainos su dabar parduodamomis lenkiškomis. „Pradžioje lietuviškos braškės visuomet būna brangesnės, nes jos – šviežios ir saldžios. Beje, pirmosios uogos būna ir didžiausios ir saldžiausios“, – patirtimi dalinosi Kauno turgelių prekeivės.

Tikėtina, kad pakelėse parduodamos uogos yra tos pačios prekyvietėse parduodamos braškės iš Lenkijos ūkių, tik su 1-1,5 euro antkainiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA