Kaune pagerbtas „Poezijos pavasario“ laureatas poetas ir vertėjas A. Grybauskas | Kas vyksta Kaune

Kaune pagerbtas „Poezijos pavasario“ laureatas poetas ir vertėjas A. Grybauskas

BNS 2018/05/25 18:34
DELFI nuotr.

Kaune penktadienio vakarą vainikuotas „Poezijos pavasario“ laureatas poetas ir vertėjas Almis Grybauskas. Jam taip pat įteikta Kauno miesto savivaldybės įsteigta Maironio premija. Ja A. Grybauskas apdovanotas už eilėraščių knygą „Toli blizga“. Tai septintoji poeto knyga.

A. Grybauskas yra Jotvingių premijos laureatas (už eilėraščių rinktinę „Apžvalgos spiralė“, 2007), apdovanotas PEN klubo diplomu už geriausią 2000 metų vertimą į lietuvių kalbą (J. Hašeko „Šveikas“). Jis yra išleidęs poezijos knygas „Spalvoti nuotaikų žibintai“ (1976), „Bandymai apkabinti“ (1978), „Atklydimai“ (1983), „Žuvys“ (2007), rinktines „Mugė“ (1988), „Apžvalgos spiralė“ (2006).

„Chaose jis mato tvarką – tegu kartais ir negailestingą tvarką, neleidžiančią pasiduoti skepsiui ir sarkazmui „gastronomų šviesoje“ ir laikinų dalykų menkystės akivaizdoje. Gera, stipri, ori ir stoiška poezija“, – apie laureato kūrybą yra sakęs poetas Antanas A. Jonynas.

„Poezijos pavasario“ Maironio premija – 3 tūkst. eurų – kasmet skiriama už geriausią naują poezijos knygą, pasirodžiusią per praėjusius kalendorinius metus. Laureatą renka vertinimo komisija, sudaryta iš penkių „Poezijos pavasario“ laureatų.

„Poezijos pavasaris“ – tarptautinis poezijos festivalis, rengiamas nuo 1965 metų. Jame savo kūrybą skaito Lietuvos ir užsienio poetai, dalyvauja kritikai, literatūrologai, vertėjai, aktoriai, muzikai, fotografai, dailininkai.

Šiemet festivalis vyksta gegužės 14–27 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA