Nuteistas senolę prie „Molo“ mirtinai sužalojęs jaunuolis | Kas vyksta Kaune

Nuteistas senolę prie „Molo“ mirtinai sužalojęs jaunuolis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip pranešė Kauno apygardos teismas, penktadienį paskelbtas nuosprendis 21-erių metų kauniečiui L. M., kuris 2017 m. vasarą prie prekybos centro „Molas“ bandė apiplėšti 87-erių moterį. Nepavykus lengvai atimti rankinės, ji pargriuvo ir susitrenkusi galvą mirė.

Kaunietis buvo teisiamas už tai, kad 2017 m. liepos 4 d. prie prekybos centro „Molas“ pagrindinio įėjimo, būdamas apsvaigęs nuo toksinių psichiką veikiančių medžiagų, siekdamas pagrobti svetimą turtą, užpuolė nukentėjusiąją ir bandė išplėšti jai iš rankų rankinę. Tačiau nukentėjusioji rankinės nepaleido, dėl patirto fizinio smurto nugriuvo ir susitrenkė galvą, o po kelių dienų nuo patirtos galvos traumos ligoninėje mirė.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino tik iš dalies – jis teigė turėjęs tikslą pagrobti pinigus, o kad moteris grius, susižalos ir mirs, nesitikėjęs.

Visgi teismas vaikino veiksmus – stiprų tempimą ir nukentėjusiosios pargriovimą – vertino kaip fizinio smurto panaudojimą. Anot teismo, kaltinamasis suvokė, kad veikia pavojingai ir gali padaryti žalą, t. y., suvokė savo veiksmų pavojingumą tiek nukentėjusiosios sveikatai, tiek gyvybei, tačiau padariniams ir galimoms pasekmėms buvo abejingas. Nukentėjusiosios mirties priežastis buvo kaltinamojo smurtiniai veiksmai ir sukelti padariniai.

Atsižvelgęs į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį ir motyvus, kaltės formą ir rūšį, į tai, kad kaunietis nusikalto būdamas apsvaigęs nuo psichiką veikiančių medžiagų ir neišnykus ankstesniam teistumui, teismas jam skyrė 12 metų laisvės atėmimo pataisos namuose ir priteisė atlyginti turtinę žalą – 3024 eurus nukentėjusiajam bei 1807,12 eurų Valstybinei ligonių kasai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA