Kaunietė stilistė A. Jagelavičiūtė sukritikavo princo nuotakos suknelę | Kas vyksta Kaune

Kaunietė stilistė A. Jagelavičiūtė sukritikavo princo nuotakos suknelę

delfi.lt 2018/05/22 14:40
DELFI montažas nuotr.

Savaitgalį įvykusios karališkosios princo Harry ir buvusios aktorės Meghan Markle vestuvės – iki šiol aktuali tema. Aptarinėjama ne tik pati ceremonija, etiketo taisyklės, bet ir nuotakos suknelė, kuri patiko ne visiems. Žurnalo „Aš Ikona“ vyr. redaktorė, stilistė Agnė Jagelavičiūtė nepabijojo viešai pasakyti, kad jaunosios suknelė jai pasirodė negraži.

Įvaizdžio kūrimo profesionalė niekada nevengė išsakyti savo nuomonės, net jei ji prieštarautų daugumai. Socialinėje erdvėje, sukritikavus karališkosios nuotakos įvaizdį, žinomą stilistę netrukus užsipuolė šimtai internautų. Dažnai užgaulių žinučių po savo įrašais sulaukianti A. Jagelavičiūtė komentatoriams pateikė ne tik savo atsaką, bet ir papasakojo, kas, jos nuomone, M. Markle sutrukdė atrodyti tobulai bei atskleidė dažniausiai pastebimas nuotakų klaidas.

„Pirmiausia, norėčiau pabrėžti, kad mane visą laiką stebina neadekvati žmonių reakcija. Nejaugi žmonės yra tokie silpni? Jiems atrodo, kad jeigu kažkoks drabužis atrodo negražiai, tai tarsi negražiais išvadini juos pačius arba tai kažkokiu būdu reiškia nelaimingą meilę. Mane erzina tokie komentarai. Pasakai, kad suknelė yra negraži, o tada visi pradeda rėkti apie karališkas tradicijas ir apie tai, kokia čia didelė meilė ir kodėl aš čia varau ant jų laimės. Aš, švelniai tariant, niekaip nesuprantu, kuo suknelė ir meilė gali būti susiję“, – DELFI pasakojo A. Jagelavičiūtė.

Stilistė tikina, kad sukurti prastai atrodantį drabužį gali bet kas – net ir patys garsiausi mados pasaulio atstovai.

„Jeigu kritiškai vertini drabužį, kaip profesionalas, visi puola priminti, kad jį kūrė „Givenchy“ mados namai. Tarsi galima pagalvoti, kad patys garsiausi dizaineriai, tokie kaip „Armani“ ar Karlas Lagerfeldas, yra šventos karvės. Ne, jie tokie nėra. Jiems taip pat kartais nepavyksta. Aš pažįstu bent keletą žmonių, kuriems „Giorgio Armani“ konkrečiai siuva drabužius, tačiau kai bent vienas iš jų pasirodo vakarėliuose, o vėliau ir spaudoje – šie asmenys visą laiką sulaukia lietuvių komentatorių kritikos. Tie patys žmonės, kurie čia isterikuoja dėl M. Markle suknelės, eilinį žmogų gali išdėti į šuns dienas, nes tą akimirką jie nežino, kad jį taip pat aprengė garsus dizaineris“, – sako ji.

A. Jagelavičiūtė: nuotakos suknelė – laisva ir nepritaikyta jos figūrai

Aptardama M. Markle vestuvių įvaizdį, A. Jagelavičiūtė pabrėžia, kad ji sukritikavo ne pačią jaunąją, o jos figūrai nepritaikytą suknelę.

„Kiek teko girdėti, nuotaka prieš vestuves numetė 8 kilogramus, tai visiškai normalu, kuomet yra toks didelis visuomenės spaudimas, bet aš nesuprantu, kas čia per logika – jeigu žmogus sulyso, tai jau nebegalima pataisyti suknelės? Ji tikrai jai buvo per laisva. Suknelė pasirinkta iš architektūriško audinio, labai kukli. Aš idėją suprantu, bet šiuo atveju suknelė buvo per plati, o tai automatiškai praplatino nuotakos pečius. Taip pat reikėjo aukštesnės karūnos, nes dabartinė tiara ją smukdė. Trumpai tariant, ji atrodė maža ir sustumta“, – DELFI teigė stilistė.

300 tūkst. svarų kainavusi princo Harry išrinktosios suknelė A. Jagelavičiūtei didelio įspūdžio nepaliko. Geriausia įvaizdžio dalis, anot jos, buvo nuotakos vualis. Tiesa, net ir tai mažai gelbėjo – stilistė tiki, kad už tokią pinigų sumą buvo galima padaryti kur kas įspūdingesnių variantų.

„Tas vualis buvo viena gražiausių detalių. Kai ji atėjo į bažnyčią su neleistu veliumu, mano nuomone, ji atrodė geriau, nei kai jį atidengė, nes tada pasimatė visi suknelės trūkumai. Suknelė nebuvo suvaldyta nuotakos figūrai, pamiršta išnaudoti privalumus. Ji liekna, maža nuotaka, kodėl iš jos reikėjo padaryti kaladę? Nežinau“, – dėstė ji.

Patarimai būsimoms nuotakoms

A. Jagelavičiūtė dažnai primena, kad renkantis drabužį, o ypač vestuvinę suknelę, būtina atkreipti dėmesį į savo figūros tipą.

„Pirmiausia svarbu rinktis suknelę sau. Labai dažnai moterys daro klaidą dėl to, kad jos žiūri tik į tai, kas gražu. Neseniai man draugė atsiuntė savo suknelės nuotrauką – ją pamačius aš krūptelėjau. Suknelė graži, bet skirta ne mano bičiulei. Ji jai negali tikti, nes draugė neturi liemens, visai kaip ir aš, o ten yra korsetas“, – pasakoja stilistė ir skuba paaiškinti plačiau.

„Kažkodėl moterys gėdijasi įsivertinti savo figūros tipą, tačiau tai yra raktas į stilingumą. Jeigu žinai, kokia tavo figūra, tu gali daug lengviau rasti drabužius, tinkančius būtent tau. Pavyzdžiui, pieštuko formos figūra, neturinti išraiškingo liemens, korsetas atrodys blogai, nes jį reiks taip suveržti, kad ji negalės kvėpuoti arba pasipūs viršutinė kūno dalis. Kitaip tariant, tokiu atveju ji atrodys stora ir be liemens. Daugelis tai išgirdę sakytų: „Kaip tu gali šitaip, juk ant nuotakos negalima taip sakyti!“, tačiau jaunosios tikrai dažnai pasirenka ne savo kūno tipui skirtas sukneles“, – pažymi profesionalė.

Dar viena svarbi taisyklė, kuria, anot A. Jagelavičiūtės, vertėtų vadovautis – suknelių nuoma, o ne jų pirkimas.

„Žinau, kad moteris dažnai riboja finansai, todėl labai rekomenduoju suknelę nuomotis, o ne pirkti. Jų tikrai nedėvės jūsų dukros, nes mados sparčiai keičiasi. Iš tos senos suknelės vėliau dažniausiai galima panaudoti tik jos dalį. Retai vestuvinė suknelė išlieka madinga. Nebent mama yra aristokratė, turinti gerą skonį, bet taip nutinka retai. Mąstykite taip, kad tą dieną atrodytumėte gražiausiai. Neverta saugoti niekam nereikalingą daiktą“, – įsitikinusi ji.

Stilistė primena, kad kiekviena jaunoji yra individualus atvejis, todėl norint sužinoti jums labiausiai tinkamą suknelės modelį ar jos spalvą, geriausia pagalbos kreiptis į šios srities profesionalus.

„Nesivadovaukite tik vienu baltos spalvos tonu. Kiekvieno žmogaus oda reikalauja atitinkamo atspalvio, tas šaltas baltumas tikrai tinka ne visoms, dažnai galima rinktis šiltesnę, pieno baltumo atspalvį. Žinoma, verta atsižvelgti į tuo metu vyraujančias madas. Negaliu pasakyti, kad tortinės ar undinėlės tipo suknelės yra atgyvena, jeigu jūs apie ją svajojate – tai kodėl gi ne. Taip pat reikia atkreipti dėmesį į suknelės apdailą, nes ji gali labai nupiginti drabužį. Labai rekomenduoju nufotografuoti suknelę ir, pridėjus savo nuotrauką, ją atsiųsti konsultacijai į „StiliuSOS“. Profesionalų komanda tikrai jums pasakys, ar jūsų pasirinkimas yra tinkamas, kokį veliumą ar aukštakulnius prie jos priderinti. Dažnai girdžiu nuotakų klausimą apie papuošalus, aš dažnai rekomenduotu atsisakyti kaklo papuošalų, segėti tik auskarus, nes pats gražiausias tos dienos aksesuaras yra vestuvinis žiedas. Žinoma, jei turite tikrų deimantų, galite rizikuoti, tačiau bižuterija vestuvėse tinka ne visada“, – pataria pašnekovė.

Ilgą stilistės patirtį turinti A. Jagelavičiūtė tiki, kad vestuvės yra viena svarbiausių dienų moters gyvenime, todėl kiekviena šią dieną nori atrodyti tobulai. Tiesa, persistengti nereikėtų.

„Taip pat svarbu, kaip sušukuoti plaukus. Jeigu pečiai atviri, tinka palaidi plaukai. Jeigu suknelėje yra pečių ar kaklo apdaila, tada tinka plaukus sukelti į viršų. Bet vėlgi, kiekviena situacija yra skirtinga. Tą dieną visos nori atrodyti gražios ir jaustis laimingos, moterys mėgsta pasistengti dėl savęs, savo mylimojo ar šeimos. Tik nereikia persistengti. Jeigu jūs visą gyvenimą nešiojote palaidus plaukus, tai nesukite to kuodo, nieko gero iš to nebus“, – DELFI sako A. Jagelavičiūtė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA