Mokesčių inspekcija praneša: darbuotojai lankysis Kauno turgavietėse | Kas vyksta Kaune

Mokesčių inspekcija praneša: darbuotojai lankysis Kauno turgavietėse

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad VMI darbuotojai lankysis Kauno turgavietėse ir primins apie šiuo metu vykstantį Kvitų žaidimą bei jo taisykles, taip pat visiems norintiems padės užregistruoti ir už tik ką įsigytas prekes gautus kvitus.

Kaip teigiama Kauno apskrities VMI pranešime spaudai, kvitų žaidime gyventojai jau užregistravo daugiau nei 1,2 mln. kvitų, iš kurių beveik 250 tapo laimingais – laimėjimų prizinis fondas viršijo 70 tūkst. eurų. Žaidime jau pasisekė 46 Kauno miesto ir rajono gyventojams.

„Minėdami savaitę „be šešėlio“, visos VMI vardu norime padėkoti gyventojams, kurie kasdien prisideda prie šešėlinės ekonomikos mažinimo ir skaidrios visuomenės kūrimo. Vienas tokių būdų – kvitus už įsigytas prekes turgavietėje ar įvairias paslaugas registruoti Kvitų žaidime“, – sako Kauno apskrities VMI viršininkė Judita Stankienė.

Ji taip pat pažymėjo esant simboliška tai, kad šiuo metu Kvitų žaidime gyventojų užregistruotų kvitų skaičius artėja prie 1,3 mln. – būtent tokia Pridėtinės vertės mokesčio suma eurais per pirmus keturis žaidimo mėnesius buvo papildomai deklaruota vien viešojo maitinimo sektoriuje.

VMI duomenimis, per pirmąjį Kvitų žaidimo pusmetį gyventojai dažniau registruoja kvitus už paslaugas, todėl šią savaitę įvairiuose Lietuvos miestuose VMI darbuotojai atvyks į turgavietes ir ne tik suteiks visą aktualią informaciją apie vykstantį žaidimą, bet ir padės gyventojams tuoj pat užregistruoti už prekes gautus kvitus.

„Dėkojame ir prekybininkams, kurie žaidimui tinkamus kvitus išduoda ir neprašomi, netgi paragina žmones dalyvauti bei laimėti prizus. Tai dar vienas svarbus žingsnis mažinant šešėlinės ekonomikos mastus“, – sako J. Stankienė.

VMI darbuotojų konsultacijos, kaip tinkamai užregistruoti fiskalinius kvitus žaidime, Kaune gegužės 23 d., nuo 10 val., bus teikiamos prekybos miestelyje „Urmas“, Žaliakalnio, Stoties, Girstupio ir Vilijampolės turgavietėse. Pilną sąrašą su konkrečiomis „susitikimų“ vietomis, datomis, laiku ir daugiau informacijos apie žaidime dalyvaujančius kvitus bei jų registraciją galima rasti VMI internetiniame portale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA