Geros žinios norintiems parduoti naudotą automobilį: dabar lengva kaip niekada | Kas vyksta Kaune

Geros žinios norintiems parduoti naudotą automobilį: dabar lengva kaip niekada

delfi.lt 2018/05/22 17:24
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

„Ukrainiečių daugėja kiekvieną dieną. Galima taip pasakyti: dabar yra ukrainiečių daugėjimo metas“, – šypsosi Kauno automobilių turgaus vadovas Valentinas Naujanis. Pastebima, kad ukrainiečių srautas į Lietuvą vis labiau auga – automobilių perpardavėjai į mūsų šalį plūsta tiek lėktuvais, tiek mikroautobusais. V. Naujanis neslepia, kad tokios tendencijos – labai džiuginančios ir norintiems parduoti naudotą automobilį – lengva kaip niekada.

Tam yra kelios priežastys – lietuvių verslininkai uždirba pinigų, o iš Lietuvos išvežami seniausi ir pigiausi automobiliai.

Kaina

Ukrainiečių skonis ir poreikiai jau kurį laiką nesikeičia.

„Ieško to, kas pigiausia. Graibsto pigiausius automobilius ir dažniausiai renkasi senąsias tradicijas – į Ukrainą automobiliai keliauja su lietuviška registracija, bet vis daugiau atsiranda tokių, kurie atlieka normalius išvežimus. Tai tokie jau ieško brangesnių automobilių“, – DELFI sako V. Naujanis.

Bet kokiu atveju bendrovės vadovas neslepia, kad pagrindinis aspektas išlieka kaina.

„Kuo pigiau, tuo geriau. Tinka ir už tūkstantį, tinka už du, už tris. Ima ir brangesnius – už 5-6 tūkstančius. Daugiausiai perkami „dyzeliai“, nes vėlgi tai yra pigiau. Kita vertus, benzininių automobilių ir pasirinkimo Lietuvoje nėra. Jei turguje būtų 50 proc. benzininių, 50 proc. dyzelinių automobilių, tai gal jie labiau ir tą „benziną“ žiūrėtų, bet Lietuvoje tiesiog nėra pasirinkimo“, – sako V. Naujanis.

Sanitarai

Dar viena ukrainiečių nauda – jie veikia kaip sanitarai, išveždami seniausias ir pigiausias mašinas.

„Jiems labai tinka, kone idealiausias variantas, mašina už 2 tūkst. eurų, kad ji būtų su lietuviškais numeriais, kad būtų galiojanti techninė apžiūra (TA). Tada jiems viskas paprasčiau – jie tiesiog perrašo mašinas ant įmonių ir išvažiuoja. Jiems mažėja išlaidos – jiems nereikia atlikti TA, numeriai yra. Tiesiog reikia perrašyti dokumentus. Jiems tai – labai geras variantas. Jie veikia kaip savotiški sanitarai, kurie išvalo mus nuo senų automobilių, dėl kurių mus labai kritikuoja. Kita vertus, jie lieka „Regitros“ statistikoje, bet realiai jie jau nebegrįžta“, – sako V. Naujanis.

Kaip ir lietuviai, ukrainiečiai renkasi tas pačias markes.

„Vokiški automobiliai visur populiarūs, o Lietuvoje jų ir pasiūla didesnė. Jie domisi visa gama „Audi“ ir VW automobilių. Žinoma, paima ir „Toyotą“, – sako V. Naujanis.

Draugai

Kaip lietuviai kadaise plūdo į Vakarus ieškoti automobilių, taip dabar ukrainiečiai plūsta į Lietuvą.

„Kasdien matome, kaip į turgų autobusiukais vežami ukrainiečiai. Juos jau veža taip, kaip kažkada lietuvius veždavo į Vokietiją. Būdavo autobusiukas, priekaba ir važiuoja 5-6 lietuviai į Vokietijos aikšteles lakstyti. Dabar lygiai taip ukrainiečiai važiuoja į Lietuvą. Jei per dieną būna apie 2-3 tokius autobusiukus, tai reiškia, kad pirkimas jau bus.

Dar viena gera žinia, kad pas mus labai retai atvažiuoja galutinis pirkėjas – daugiausiai atvažiuoja perpardavėjai, kurie važiuoja ir važiuoja. Parduoda ir atvažiuoja. Jie užima tam tikrą nišą ir suka ratus. Sunku pasakyti, kiek jie nuperka automobilių, tačiau kiek teko kalbėtis su pardavėjais – nuotaikos geros“, – neslepia V. Naujanis.

Turguje nepamirštama ir politika. Lietuva ne kartą palaikė Ukrainą Krymo aneksijos ir kitais atvejais. To ukrainiečiai nepamiršta ir Kauno automobilių turguje.

„Būna dienų, kai per dieną leidžiasi du lėktuvai iš Kijevo, tai jiems labai patogu atvykti. Yra dėkinga situacija dar ir dėl to, kad nėra kalbos barjero. Tiesą pasakius, ukrainiečiai yra gana savotiški. Kartais tenka su jais padiskutuoti apie karą, apie visą jų situaciją. Jie mėgsta pabrėžti, kad Lietuva ir Ukraina yra draugai. Jie visada bando tuo manipuliuoti. Vizų režimas dėkingas, todėl situacija tikrai smagi“, – konstatuoja V. Naujanis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA