Kiek Kaune kainuoja namas su vaizdu į Senamiestį? | Kas vyksta Kaune

Kiek Kaune kainuoja namas su vaizdu į Senamiestį?

R. Tenio nuotr.

Ko gero, kiekvienas, jei tik leistų kišenė, norėtų įsikurti naujos statybos name, pro kurio langus atsiveria puiki Senamiesčio panorama, o centrinė miesto dalis ranka pasiekiama. Vienas nedaugelio Kauno mikrorajonų, kuriame pastatyti būstai išpildo šias sąlygas – Aleksotas. Čia kaip tik parduodamas naujutėlaitis dvibutis namas – įsigyti šį nekilnojamąjį turtą (NT) valiotų tikrai ne visi.

[galerija kiek=”4″]

Viduje dar reiktų paplušėti

Tik pernai S. Hariso gatvėje išdygęs namas gerai matosi nuo kito Nemuno kranto – kubo forma, moderni medinė apdaila ir nekuklus stiklo panaudojimas viršutiniame aukšte jį tuo pat išskiria tarp seniau pastatytų namų. Didžiulis plakatas su telefono numeriu skelbia, kad gyvenamosios patalpos parduodamos.

Patikrinus NT skelbimų portalą aruodas.lt, aiškėja, kad namas parduodamas ne visas. Monolitiniame blokuotame pastate įrengti du panašaus ploto keturių aukštų butai: vienas – 260 kv. m, o kitas – 280 kv. m. Apatiniame aukšte čia yra garažai, antrame – po tris miegamuosius, toliau – svetainės su virtuvėmis ir akmenėliais padengta stogo terasa, kurią, tiesą sakant, kaži ar galima laikyti pilnaverčiu aukštu.

Butuose atvesta elektra, internetas, prijungtas vandentiekis ir dujos. Visos komunikacijos patalpose išvedžiotos, įrengtas šildymas, tačiau vidinės apdailos darbai nebaigti, savaime suprantama, nėra ir baldų – visa tai reikalautų papildomų investicijų.

Nuo terasos veriasi pati seniausia miesto dalis / aruodas.lt nuotr.

Pro panoraminius trečio aukšto langus ir nuo stogo terasos atsiveriantį Kauno centrą iš S. Hariso gatvės patogu pasiekti. Iki Senamiesčio žygiuoti užtruks apie 10 min. – tai, be abejo, augina parduodamo NT vertę. Kiek gi ta vertė įkainota? Mažesnio ploto butas – 290 tūkst. eurų (1115 Eur/kv. m), didesnio – 265 tūkst. eurų (946 Eur/kv. m). Visas namas, išeina, atsieitų 555 tūkst. eurų.

Už vieno sklypo – dešimteriopai pigesnė alternatyva

Tokie pinigai pakampėm nesimėto – jeigu kišenės gerokai tuštesnės, visai šalia S. Hariso gatvėje yra dar vienas variantas ne ką prastesniais Senamiesčio vaizdais. Tiesa, draugams praktiškai būtų galima pasigirti eksploatuojant istorinį paveldą – parduodama dalis 1940 m. iškilusio medinio namo.

Vos už keliasdešimt metrų – visiškai kitoks būstas už mažesnę kainą / aruodas.lt nuotr.

Dviejų aukštų, trijų kambarių patalpos su rūsiu ir garažu šildomos kietu kuru, taigi šaltais žiemos vakarais dėl komfortiškos būties reikėtų kiek padirbėti. Visgi šalia eina dujų trasa, tad įsirengus autonominį šildymą malkelių skaldymą būtų galima užmiršti. Taip pat atvesta elektra ir vandentiekis, tačiau apie internetą neužsimenama.

Už 83 kv. m bendro ploto rąstinį būstą betoniniais pamatais ir šiferio stogu, kuris, teigiama – sausas ir šiltas, prašoma 24,9 tūkst. eurų (300 Eur/kv. m). Suma įkandama, tačiau medinukui rimtas remontas būtų tikrai neprošal – norint čia gyventi dar 80 metų, reikėtų nemažai investuoti.

Kadaise nepopuliarus rajonas keičiasi

Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė bendrovės „Capital“ NT ekspertas Tadas Meiliūnas, Aleksotas šiuo metu ieškantiems būsto kauniečiams yra itin patrauklus. Šį mikrorajoną, galima skirti į dvi dalis – senąjį Aleksotą ir naujai urbanizuojamus plotus.

„Individualaus namo vidutinę kvadratinio metro kainą čia apibrėžti sunku – viskas priklauso nuo pastato statybos metų ir įrengimo. Kiekvienas namas – atskira istorija. Kalbant apie butus, atmetus Fredą, kuri Aleksotui nepriskirtina, nors ir priklauso šiai seniūnijai, senos statybos namuose kvadratinio metro kaina – apie 700 eurų, o naujos – 1000-1200 eurų“, – sakė T. Meiliūnas.

Kažkada, anot jo, Aleksotas buvo labai nepopuliarus dėl to, kad visi galvojo S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje gyvenant romų tautybės žmones, kurių kauniečiai prisibijodavo. Kol nenutįso M. K. Čiurlionio tiltas, be to, susisiekimas su miesto centru buvo gana prastas. Dabar šis mikrorajonas sparčiai plečiasi link Garliavos – kyla gyvenamieji ir komercinės paskirties statiniai.

„Susisiekimas su Kauno centrine dalimi geras, per M. K. Čiurlionio tiltą čia atvažiuoti galima per 5-7 min. – dėl to Aleksotas traukia kauniečius. Be to, piko metu kelias nėra toks apkrautas kaip, tarkime, Domeikavos eismo arterijos“, – aiškino NT ekspertas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA