Klaipėdos apygardos teismas atmetė H. Daktaro prašymą dėl bausmės sušvelninimo | Kas vyksta Kaune

Klaipėdos apygardos teismas atmetė H. Daktaro prašymą dėl bausmės sušvelninimo

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Iki gyvos galvos nuteistas Henrikas Daktaras nerimsta toliau, kad palengvintų savo dalią. Tačiau prašymai sušvelninti jam skirtą bausmę ne visuomet baigiasi palankiais teismo sprendimais. Šį kartą neigiamas atsakymas – iš Klaipėdos apygardos teismo.

Minėtame procese H. Daktaro gynėjai prašė sušvelninti 2013 m. Klaipėdos apygardos teismo paskirtąją bausmę – kalėjimą iki gyvos galvos, parenkant terminuotą laisvės atėmimą ar kitą bausmės rūšį.

Pateiktame skunde remiamasi Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) išaiškinimu byloje Matijošaitis ir kiti prieš Lietuvą, kuriame konstatuojama, jog „net labiausiai pasibjaurėtinus ir baisiausius nusikaltimus įvykdę asmenys vis tiek išsaugo savo esminį žmogiškumą ir gebėjimą keistis. Nors jų laisvės atėmimo bausmės yra ilgos ir pelnytos, jie išsaugo teisę turėti viltį, kad vieną dieną jie išpirks savo kaltes. Šios vilties iš jų negalima visai atimti. Atėmus iš jų viltį, būtų paneigtas esminis jų žmogiškumo aspektas, ir tai prilygtų pažeminimui“.

Išnagrinėjęs visus aspektus, vis gi Klaipėdos apygardos teismas padarė išvadą, jog „nuteistojo H. D. gynėjo advokato V. Sirvydžio prašymas yra nepagrįstas“ ir, kad nesama pagrindo „keisti nuteistajam H. D. Klaipėdos apygardos teismo 2013 m. birželio 14 d. nuosprendžiu paskirtą laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę kita bausmės rūšimi“.

Nutartis per 7 dienas nuo nutarties nuorašo gavimo dienos gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui per Klaipėdos apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA