Svarstoma grąžinti seną skolą: „Žalgirio“ komandos piniginės papilnės dar labiau | Kas vyksta Kaune

Svarstoma grąžinti seną skolą: „Žalgirio“ komandos piniginės papilnės dar labiau

BNS 2018/05/21 14:52
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ klubui savaitgalį laimėjus trečią vietą Eurolygoje, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė vertins galimybę grąžinti komandai seną 2 mln. litų (beveik 579 tūkst. eurų) skolą.

Pasak jo, Vyriausybė skolinga „Žalgiriui“ nuo 1999 metų, kai klubas vienintelį kartą laimėjo Eurolygą, tačiau planus išmokėti šią premiją tada sujaukė ekonominė krizė.

„Kiek man žinoma, yra vienas įsipareigojimas Vyriausybės, neįvykdytas nuo 1999 metų. Kada „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą, buvo skirta beveik 2 mln. litų premija ir ji prasidėjus krizei nebuvo išmokėta“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

„Kadangi ši Vyriausybė moka ir kompensacijas, ir skolas ankstesnių (vyriausybių – BNS), tai mes pažiūrėsime iš tikrųjų, ar tas įsipareigojimas ir kodėl jis buvo neišmokėtas ir, jeigu jis yra aktualus, ieškosime būdų, kaip tą skolą grąžinti“, – pridūrė jis.

1999 metais balandį „Žalgiriui“ laimėjus Eurolygą, Vyriausybė skyrė klubo žaidėjams, treneriams, gydytojui ir masažuotojui piniginių premijų už 1,2 mln. litų (347 tūkst. eurų) ir dar 4 mln. litų (1,16 tūkst. eurų) pasirengti kitam sezonui.

Vyriausybė teigia, kad klubui neišmokėta dalis šių pinigų.

Pasak S. Skvernelio, valstybė turi remti komercinį sportą, nes jis džiugina žmones. Jo teigimu, dėl šalies dydžio Lietuvos klubams sunku surinkti konkurencingus biudžetus tik iš privačių rėmėjų.

„Lietuvos rinka yra per maža, kad galėtume džiaugtis tokiais rezultatais“, – sakė premjeras.

Penktadienį Eurolygos pusfinalyje pralaimėjęs prieš Stambulo „Fenerbahce“ klubą, „Žalgiris“ sekmadienį laimėjo rungtynes dėl trečiosios vietos prieš Maskvos „CSKA“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA