Nors Laisvės alėja rekonstruojama, tikisi, kad kaimynai susės prie stalo | Kas vyksta Kaune

Nors Laisvės alėja rekonstruojama, tikisi, kad kaimynai susės prie stalo

Kaunas Europos kultūros sostinė 2022 inf. 2018/05/21 12:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gegužės 24 d. Laisvės alėja virs vienu dideliu kiemu, kuriame nusidrieks bene ilgiausias stalas mieste. Pabūti drauge ir švęsti artėjančią Tarptautinę kaimynų dieną kvies jau antrus metus organizuojama „Kiemų šventė“.

Šiemet renginys bus ypatingas – tautiniais motyvais papuošti stalai primins atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį, o dalyviai galės atvykti į šventę pasipuošę tautiniais rūbais.

Pernai pirmą kartą vykusi „Kiemų šventė“ sulaukė didžiulio susidomėjimo ir tapo neeiliniu įvykiu Kaune, parodžiusiu kaimynų bendrystės svarbą. Sukosi šokėjų poros, gyvą muziką dovanojo muzikantai, kaimynai sveikino vienas kitą ir dalinosi vaišėmis. Idėjos autorius, „Kiemo galerijos“ įkūrėjas Vytenis Jakas tiki, kad ši šventė taps gražia tradicija.

„Kiemų šventė“ – tai bandymas atkreipti dėmesį į kaimynystės vertę ir svarbą. Patiriant vieningo buvimo kartu jausmą, susipažinimo džiaugsmą, sėdint prie vaišėmis nukrauto stalo. Juk kaimynas – itin arti esantis žmogus, su kuriuo mus sieja ne tik bendra erdvė – laiptinė, kiemas, mikrorajonas, bet ir buvimas laike – problemos, idėjos, požiūriai“, – mintimis dalijasi šventės idėjos autorius V. Jakas.

Prie „Kiemų šventės“ kūrimo galės prisidėti visi, kurie sutartu laiku atvyks į Laisvės alėją ir atsineš simbolinių vaišių, kuriomis pasidalintų su šalia esančiu kaimynu, draugu ar nepažįstamuoju. Į šventę žmonės kviečiami atkeliauti bendruomenėmis, įstaigomis, klasėmis ar kitomis grupėmis.

Ypatingas prašymas bendruomenių nariams – pagal galimybes originaliai paženklinti savo stalus simboline detale. Tai galėtų būti bendruomenės pavadinimo užrašas, skiriamoji vėliava ar ženklelis. Prie gausaus šventės dalyvių būrio prisijungs ir meno kolektyvai.

Šventinė nuotaika bus kuriama be alkoholio, todėl prie stalo nebus vartojami svaigalai. Idėjos sumanytojai sako, kad miesto ir rajono bendruomenės bei svečiai, susirinksiantys į šį tarpusavio bendrystę skatinsiančią iškylą, bus prašomi tausoti miesto erdvę – pasibaigus šventei susitvarkyti aplinką.

Didžiausią kaimynų susibūrimą mieste bendromis jėgomis organizuojantys „Kiemo galerijos“ įkūrėjas V. Jakas, „Kauno centro būstas“ ir „Kaunas 2022“ komanda kvies visus norinčius ateiti prie Soboro, atsinešti savo stalelį, staltiesę, kėdę. Jei mėgstate gaminti, atsineškite savo vaišių ir, kad būtų dar jaukiau, savo indus. Atsineštų stalų eilę planuojama rikiuoti centrinėje Laisvės alėjos liepų promenados dalyje – nuo fontano tęsiant ją link Nacionalinio Kauno dramos teatro pusės iki pat važiuojamosios dalies.

Informacija apie renginį:
Vieta: Laisvės alėja
Data: Gegužės 24 diena (ketvirtadienis)
Laikas: 19:00-21:00 val. (dalyviai kviečiami rinktis 18:30 val. prie Soboro).
Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA