Kauno apskrityje vyksiančio festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą papildė dar trys vardai | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje vyksiančio festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą papildė dar trys vardai

Organizatorių nuotr.

Didžiausio muzikos festivalio Lietuvoje „Granatos Live“, kuris vyks rugpjūčio 3-5 d., atlikėjų sąrašas šiandien pasipildė 3 garsiais vardais. Kauno apskrityje, Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse vyksiančiame festivalyje bus galima išvysti britų DJ Duke Dumont, pagrindinėje „Granatos Live“ scenoje pasirodys ir Jazzu bei Ba.

Hito „Ocean Drive“ autoriaus Duke Dumont muzikinė karjera prasidėjo taip pat, kaip ir daugumos kitų elektroninės šokių muzikos prodiuserių – remiksuojant įvairias pop dainas. Proveržis šio DJ, dainų autoriaus ir prodiuserio karjeroje įvyko 2013 m., kai pasirodė Duke Dumont singlas „Need U (100%)”. Kūrinys, kuriame skamba dainininkės A*M*E vokalas, netruko pakilti į pirmą Didžiosios Britanijos muzikos topo vietą ir buvo nominuotas „Grammy Awards“ apdovanojimų „Geriausio šokių muzikos įrašo“ kategorijoje.

Duke Dumont, kurio tikrasis vardas Adam George Dyment, iš „prodiuserių prodiuserio“ tapo „publikos prodiuseriu“ ir Didžiosios Britanijos klubinės kultūros žvaigžde. Vėliau sekė ne mažiau sėkmingi „I Got U“, „Won‘t Look back“, „Ocean Drive“, „Real Life“ ir kiti kūriniai, užkariavę šokių sales bei radijo stočių eterį ir pavertę Duke Dumont pasauline elektroninės šokių muzikos žvaigžde, koncertuojančia visame pasaulyje.

Muzikos festivalis „Granatos Live“ praktiškai neįsivaizduojamas be „Ba.“ – Benas Aleksandravičius su grupe „nepraleido“ nei vienerių iš penkių ligšiolinių festivalio gyvavimo metų. Pats muzikantas sako: „Festivalis „Granatos Live“ startavo panašiu metu, kaip ir mes. Grojome jame visais metais ir savo vasaros be šio festivalio jau negalime įsivaizduoti.“

Kažkada pradėję nuo pasirodymo jaunųjų atlikėjų scenoje, šiemet „Ba.“ vaikinai jau ne pirmą kartą lips į didžiąją „Granatos Live“ sceną. „Pasirodymas festivalyje „Granatos Live“ kasmet yra vienas didžiausių ir svarbiausių mūsų vasaros pasirodymų, pernai būtent čia sugrojome vieną įsimintiniausių savo koncertų – jį įamžinome „Ba.“ penkmečiui skirtame filme. Užaugome kartu su šiuo festivaliu, labai džiaugiamės, kad ir šiemet turėsime galimybę pasirodyti didžiojoje scenoje ir nekantraujame vėl su visais susitikti,“- sako Benas Aleksandravičius, indie roką grojančios grupės lyderis ir dainų kūrėjas.

Didžiojoje festivalyje „Granatos Live“ scenoje pasirodys ir Jazzu. Tačiau šįkart tai – lyg savotiškas debiutas, mat dainininkę išvysime be buvusio scenos partnerio Leono Somovo, su kuriuo pastarąjį kartą festivalyje ji koncertavo prieš metus. Tąkart, vos nulipusi nuo „Granatos Live“ scenos, Jazzu neslėpė jaudulio: „Buvo labai labai gerai, groti prieš 20 000 ar panašiai žmonių yra labai gera. Aš pavydėjau kolegoms, kurie buvo scenoje prieš mūsų pasirodymą, o kai nulipome nuo scenos, vėl pavydėjau tiems, kurie į ją lips – energija, žmonių grožis ir atsidavimas buvo nerealus.“

Šią vasarą Jazzu planuoja dirbti ties savo soliniu albumu: „Daug koncertų tikrai neplanuoju, tačiau nenoriu apleisti Lietuvos publikos ir nuvilti žmonių, todėl bus džiugu jus visus pamatyti festivalyje „Granatos Live“. Juolab, kad kartu su manimi scenoje bus Modesto Pitrėno diriguojamas simfoninis orkestras.“

Tarp jau paskelbtų muzikos festivalio „Granatos Live 2018“ atlikėjų – britų pop žvaigždė Rita Ora, „Rudimental DJ“, Betsy, Saulius Prūsaitis, Justinas Jarutis, Lilas ir Innomine, Beatrich, Monique, Gjan. Dar daugiau informacijos organizatoriai žada paskelbti jau šią savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA