Prieš lemiamą mačą su „Žalgirio“ krepšininkais susitiko D. Grybauskaitė | Kas vyksta Kaune

Prieš lemiamą mačą su „Žalgirio“ krepšininkais susitiko D. Grybauskaitė

DELFI nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė vizito Serbijoje metu susitiko su Kauno „Žalgirio“ krepšininkais. Šalies vadovė žalgiriečiams tarė padrąsinančius žodžius ir teigė, kad Kauno komandą šiame susitikime palaiko ir visi serbai, kuriuose tik ji sutinka.

Kaip praneša LR Prezidentūra, prieš mažojo Eurolygos finalo rungtynes, kuriose Kauno krepšininkai dėl trečios vietos kovos su Maskvos CSKA klubu, šalies vadovė linkėjo žalgiriečiams stiprybės.

Pasak Prezidentės, tai, kad „Žalgiris“ pateko į geriausių Europos komandų ketvertą, – jau didžiulis laimėjimas, todėl šiuo komandos pasiekimu didžiuojasi visa Lietuva.

Žalgiriečiai prezidentei įteikė Eurolygos kamuolį su visų žaidėjų parašais / LR Prezidentūros – R. Dačkaus nuotr.

Valstybės vadovės teigimu, „Žalgirio“ ir CSKA rungtynės turi ir istorinės reikšmės, todėl šiandien tai bus ne tik dvikova dėl trečiosios vietos, bet kartu ir senų principinių varžovų mūšis.

Prezidentė komandos žaidėjams taip pat palinkėjo sėkmės ir komandinės darnos – tokio žaidimo, kuriuo trenerio Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamas „Žalgiris“ visą sezoną žavėjo Europą.

Valstybės vadovės susitikimas su Kauno „Žalgirio“ krepšininkais – ne atsitiktinis. Su darbo vizitu Serbijoje besilankanti Prezidentė stebėjo žalgiriečių kovą pusfinalyje. Šiandien šalies vadovė Kauno klubą Belgrado arenoje palaikys ir kovoje dėl trečiosios vietos.

Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA mačo „Štark“ arenoje pradžia – 18 val. Po šių rungtynių didžiajame Eurolygos finale susitiks Madrido „Real“ ir kauniečius sumušę Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA