Keičiasi „Smiltynės perkėlos“ kainos | Kas vyksta Kaune

Keičiasi „Smiltynės perkėlos“ kainos

BNS, Kas vyksta Kaune inf. 2018/05/17 13:40
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nuo birželio 1-osios keisis Smiltynės perkėlos keltų bilietų kainos. Vienos jų mažėja, kitos – didėja. Didžiausią paslaugų tarifą ketvirtadienį patvirtino Kainų komisija, pranešė Smiltynės perkėla.

Smiltynės perkėlos generalinis direktorius Darius Butvydas sako, jog keltų kainos nesikeitė beveik dešimtmetį.

„Tikimės, kad pasikeitusi kainodara bus kur kas patogesnė mūsų klientams, o svarbiausia – leis automatizuoti transporto bilietų pirkimą ateityje. Su senąja kainų skaičiavimo metodika to padaryti negalėjome, nes buvo neįmanoma automatiškai suskaičiuoti automobiliuose esančių keleivių“, – pranešime sakė įmonės vadovas.

Nuo birželio 1-osios, žmogaus perkėlimas keltu į abi puses kainuos 1 eurą, lengvojo automobilio – 12,30 euro, mopedo, motociklo – 4,90 euro, autobuso iki 5 tonų – 24,60 euro, virš 5 tonų – 39,40 euro, krovininio automobilio nuo 3,5 iki 12 tonų – 28,30 euro, virš 12 tonų – 39,40 euro.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad anksčiau įprastam poilsiautojui aktualiausias lengvojo automobilio perkėlimas kainavo 11,05 euro, o pėsčiojo ar dviratininko perkėlimas – 0,8 euro. Šios kainos vis dar nurodytos ir oficialiame „Smiltynės perkėlos“ tinklalapyje.

Atitinkamai, kelti motociklą kainavo 3,35 euro, lengvesnį ir sunkesnį autobusą – 18,55 ir 30,05 euro, lengvesnį ir sunkesnį krovininį automobilį – 45,10 ir 79,65 euro.

Vienas iš deklaruojamų teigiamų pasikeitimų – nuo šiol nebus imamas papildomas mokestis už transporto priemonėse esančius keleivius, todėl paspartės aptarnavimas, o netrukus bus galima visiškai automatizuoti automobilių bilietų pardavimą. Atsižvelgus į šį pokytį, lengvosios transporto priemonės perkėlimas brangsta vežantiems tik vieną keleivį ir pinga vežantiems bent du ar daugiau.

Be to, sumažintas kainoraštyje esančių kategorijų skaičius, jas sustambinant nuo 24 iki 8.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA