Pogrindinės prekybos alkoholiu aukos Kaune: mirė moksleivis (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Pogrindinės prekybos alkoholiu aukos Kaune: mirė moksleivis (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Vienoje mokymo įstaigoje, Kaune, – gedulas. Praėjusį ketvirtadienį užgeso paauglio gyvybė. Įtariama, jog mirties priežastis galėjo būti neaiškios kilmės alkoholio padauginimas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su minėtos mokymo įstaigos direktorės pavaduotoja ugdymui, faktas apie mokinio mirtį buvo patvirtintas, tačiau duomenų apie tikslią mirties priežastį esą kol kas neturima – vykdomas tyrimas.

„Viskas įvyko ne mokymo įstaigos teritorijoje, o kažkuriuose namuose, todėl neturime teisės užsakyti jokios su tyrimu susijusios medžiagos. Apie tai, kad mokinys paguldytas į ligoninę ir neatvyks į pamokas, informaciją gavome gegužės 7 dieną, pranešė vaiko mama. Dar gegužės 2-4 dienomis paauglys lankė mokymo įstaiga kaip įprasta. O ketvirtadienį, gegužės 10 dieną mus pasiekė žinia, kad berniukas mirė“, – pasakojo mokymo įstaigos atstovė.

Pasak jos, mokinys lankydavo pamokas tinkamai. „Berniukas mėgo bendrauti, aplinkoje buvo visų mylimas, mokykloje nėra patyręs patyčių. Todėl nemanome, jog mirties priežastis galėtų būti susijusi su prasta jo savijauta dėl pastarųjų priežasčių“, – kalbėjo direktorės pavaduotoja ugdymui.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ šaltiniai teigia, jog paauglių kompanija vieno iš jos narių namuose susirinko švęsti. Tarp gėrimų esą buvo atnešta ir neaiškios kilmės alkoholio, kurio galimai padauginęs mokinys ir mirė – praėjusį ketvirtadienį buvo atjungti dirbtinę komą palaikantys aparatai.

„Kas vyksta Kaune“ turimomis žiniomis, mikrorajone, kur įvyko nelaimė, nepilnamečiai vaikinai ir merginos esą dažnai po pamokų, vakarais, vartoja neaiškios kilmės alkoholį. Dažniausiai taip besielgiantys jie pastebimi aikštelėje, prie kitos netoli stūksančios mokymo įstaigos. Manoma, jog minėtus svaigalus platina vienas iš paauglių tėvų, tad alkoholis į viešumą patenka lengvai.

Papildyta Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovų komentaru:

Gegužės 10 d. gautas pranešimas iš gydymo įstaigos, kad dėl apsinuodijimo neaiškios kilmės medžiagomis mirė nepilnametis. Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA