Europą pakerėjusi I. Zasimauskaitė: reikėjo kur kas daugiau pinigų, nei turėjome | Kas vyksta Kaune

Europą pakerėjusi I. Zasimauskaitė: reikėjo kur kas daugiau pinigų, nei turėjome

DELFI nuotr.

Vakar iš Lisabonos grįžusi Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Ieva Zasimauskaitė papuolė į nacionalinės žiniasklaidos taikiklį. Tiesiogiai DELFI transliuotame interviu kaunietė papasakojo apie populiaraus Europos dainų konkurso patirtį ir užkulisius.

Dainininkė prisiminė, kad prieš finalą ir finalo šeštadienį praktiškai visą dieną – nuo 10 iki 22 val. – tekdavo praleisti arenoje, kur Ieva repetavo, o tarpais – meditavo.

Komanda dirbo nepriekaištingai

„Šeštadienį arenoje buvau pasinėrusi į meditaciją. Tvyrojo didelis chaosas – visi dalino interviu, derino pasirodymų detales. Aš siekiau pabūti su savimi – ačiū, kad Rasa tai suderino (Rasa Micachienė – pasirodymo režisierė – „Kas vyksta Kaune“), – dėkojo I. Zasimauskaitė.

– Ji buvo mano antroji mama. Tik dėl jos galėjau būti rami – viskas buvo sustyguota, pakviesti geriausi savo srities profesionalai. Rasa surado visus – nuo reklamos darbuotojų iki stilistų. Net ispanų žiniasklaida mus laikė pavyzdžiu, kaip reikia režisuoti pasirodymą“, – pasakojo atlikėja.

[susije_video kurie=””]

Milijonas eurų vien už populiarinimą

Anot jos, lietuvių delegacijai reikėjo kur kas daugiau pinigų nei turėta. Kaunietės žiniomis, išvažiuoti į konkursą tikrai kainavo per 50 tūkst. eurų, nors ši suma palyginti nedidelė – išvykimo momentu nebuvo padengtos visos skolos.

„Eurovizijos“ dalyviui reikia labai daug pinigų. Nugalėtoja vien į dainos populiarinimą investavo 1 mln eurų – mes nė iš tolo tiek neturėjome“, – tvirtino I. Zasimauskaitė ir prašė remti dainininkus, ateityje dalyvausiančius konkurse.

Kaip pažymėjo pašnekovė, daina lemia daug ir negalima nuspėti, ar laimės lėtas, ar greitas, vieno ar kito stiliaus kūrinys. Tačiau kad jį pamėgtų, reikia investuoti ir itin didelę sumą. Mat jeigu daina prieš tai nėra išreklamuota, atlikėjas turi tik du pasirodymus jai pristatyti.

„Jeigu Lietuva būtų turėjusi daugiau pinigų ir būtume išreklamavę taip, kaip Izraelio dainą, dar neaišku, kokios finalo baigties būtume sulaukę. Lietuva tikrai turi šansų laimėti „Euroviziją“. Man tiek visi siuntė žinučių – net prancūzų žiniasklaida, kuri dažniausiai visai nesidomi lietuviais, laukė mūsų pasirodymo finale“, – optimizmu tryško I. Zasimauskaitė.

Daugiausia klausė trijų šalių kūrinių

Ieva, neblogai susidraugavusi su Kipro atlikėja, teigė, kad ji mūsų dainos klausydavo norėdama nusiraminti – naudojo ją kaip meditaciją.

Pati I. Zasimauskaitė pasiruošimo metu daugiausia klausė Airijos, Austrijos ir Ispanijos dainų klausydavau pasiruošimo metu pati. „Ispanų daina truputį panaši į mūsų – meilės žinutė, dainuoja žmonės, kurie pora ir gyvenime. Labai keista, kad buvo neįvertinti – liko lentelės apačioje. Džiaugiuosi, kad mes ten nelikome“, – pasirodymus lygino ir juokėsi Ieva.

Kitąmet atrankoje nedalyvaus

Kitais metais atlikėja sakė tikrai nedalyvausianti atrankoje, nes nori išleisti naują albumą – visus metus ketina skirti leidiniui ir koncertams. „Tačiau nesakau, kad niekada gyvenime nepildysiu paraiškos dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje“, – teigė I. Zasimauskaitė.

Ketinantiems dalyvauti nacionalinėje atrankoje Ieva linkėjo kantrybės. „Reikia pasiruošti psichologiškai. Pati negirdėjau kritikos iš užsienio žiniasklaidos. Bet jei bijote kritikos ir dėl to nedalyvaujate, žinokite, kad tai, kas vyksta Lietuvoje, palyginti su Europoje masiškai sklandančiais atsiliepimais – tik gėlytės. Visgi reikia tiesiog nebijoti – skatinu visus sudalyvauti atrankoje. Tai nereali patirtis“, – patarimus dalino dainininkė iš Kauno.

Nauja daina, albumas ir „Eurovizijos“ filmas

Kalbant apie leidybinius planus, albumas turėtų išeiti iki rugsėjo. „Noriu pasirodyti festivaliuose vasarą, o iki gruodžio bus paskelbtas albumo pristatymo turas“, – grafiką dėliojo pašnekovė.

Be to, ji priminė, kad apie šių metų Lietuvos kelią „Eurovizijoje“ ruošiamas ir filmas. „Laurynas (Bolnis – „Kas vyksta Kaune“) buvo su manimi Lisabonoje ir tikrai ketina išleisti filmą. Jis buvo su manimi, kai nieko nebuvo, girdėjo pašnekesius, kurių niekas negirdėjo. Pamiršdavau, kad prikabintas mikrofonas ir mergaičių kambaryje prišnekėdavau visokių buitinių dalykų“, – kvatojo Ieva.

Išleisti dar kokių nors eurovizinės dainos versijų ji sakė neplanuojanti. „Turime jau įrašę naują (dainą – „Kas vyksta Kaune“) – reikia, kad gyvuotų švieži kūriniai. Per 2-3 dienas bus bandoma sutvarkyti garso takelį, taip pat reikia padirbėti prie vaizdo klipo. Tikiuosi, išleisime po poros savaičių“, – geras naujienas gerbėjams skleidė I. Zasimauskaitė.

O rytoj ji sakė netinginiausianti – po meditacijos susitiks su draugais, lankys artimuosius. „Miegosiu naktį, dieną turėsiu veiklos. Stengdavausi ir Lisabonoje atsikelti anksčiau, kad galėčiau bent šiek tiek pamedituoti. Neįsivaizduoju, kaip be to reikėtų atlaikyti bėgimą, stresą, išėjimą į sceną – man tai svarbu kaip oras“, – kalbėjo iš Portugalijos ką tik grįžusi dainininkė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA