Antrą kartą Kaune organizuojama „kraftinio“ alaus paroda: bus dar daugiau dalyvių ir svečių | Kas vyksta Kaune

Antrą kartą Kaune organizuojama „kraftinio“ alaus paroda: bus dar daugiau dalyvių ir svečių

Organizatorių nuotr.

Pernai didelio populiarumo sulaukusi tarptautinė „kraftinio“ alaus paroda šiemet bus dar įdomesnė. Birželio 2 dieną Kaune vyksiančiame renginyje apsilankys „kraftinio“ alaus gamyba ir maisto kultūra besidomintys lankytojai ne tik iš Kauno, bet ir kitų Lietuvos miestų, o tarp parodos dalyvių – ne tik lietuviai.

[galerija kiek=”4″]

Bendrovės „Genys Brewing Co.“ patalpose bei prieigose, Juozapavičiaus pr. 7H, vyksiančio tarptautinio mikro alaus festivalio „CRAFT BEER DAY 2018“ tikslas yra skatinti vartotojų atsakingumą ir gilinti jų žinias apie saikingą alkoholio vartojimą. Festivalio metu vyks aludarių prisistatymai bei degustacijos, bus skaitomi pranešimai, veiks gatvės maisto zona, lauko erdvės.

Apie ketinimus dalyvauti Kaune rengiamoje alaus fiestoje jau pareiškė svečiai iš Latvijos, Estijos bei Danijos mažųjų alaus daryklų, taip pat šventėje save pristatys Lietuvos „krafinio“ alaus gamintojai.

„Šventė vyks mūsų bendrovės gamybinėse patalpose, degustacijų salėje ir vidiniame kieme – vietos tikrai užteks visiems, – šypsosi pagrindinis parodos įkvėpėjas, bendrovės „Genys Brewing Co.“ vadovas Laurynas Lisauskas. – Sudarydami renginio programą orientavomės į kokybę, o ne kiekybę, todėl pakvietėme parodoje dalyvauti, mūsų vertinimu, įdomiausius ir novatoriškiausius gamintojus ne tik Baltijos šalių regione, bet ir Europoje“.

Pačioje darykloje planuojama degustacijų ir paskaitų erdvė, prieigose – erdvės bendravimui, taip pat gatvės maisto po atviru dangumi zona. Tad vienai dienai alaus darykla taps atvira erdve lankytojams, kurie galės net tik iš arti susipažinti su mažame bravore verdamo alaus gamybos technologija, apžiūrėti gamybinę įrangą, bet ir daugiau sužinoti apie šiuo metu Europoje populiarias „kraftinio“ alaus rūšis.

„Mūsų tikslas yra edukuoti alaus vartotoją, lavinti jo supratimą ir skatinti saikingo alaus vartojimo kultūrą“, – pabrėžė L. Lisauskas. Organizatorius taip pat užtikrino, kad šventėje bus galima pasirinkti vartoti nealkoholinį alų bei kitus gaiviuosius nealkoholinius gėrimus. Taip pat festivalyje nebus didžiųjų alaus daryklų produkcijos – tik mažųjų bravorų gaminiai, kurių nebus galima įsigyti išsinešimui, nes prekyba alumi nevyks.

Į renginio bilieto kainą įskaičiuota festivalyje pristatomo alaus ragavimas, firminė festivalio taurė ir festivalio erdvėje vykstančių pranešimų lankymas. Į renginį įleidžiami dalyviai nuo 20 metų amžiaus. Bilietų skaičius yra ribotas ir artėjant renginiui bilietai kainuos brangiau.

Bilietus platina www.tiketa.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA