I. Zasimauskaitė: „Jei šiandien reikėtų vėl pildyti anketą į atranką – nepildyčiau“ | Kas vyksta Kaune

I. Zasimauskaitė: „Jei šiandien reikėtų vėl pildyti anketą į atranką – nepildyčiau“

delfi.lt 2018/05/13 08:50
DELFI nuotr.

12-tą vietą didžiojoje „Eurovizijoje“ Lietuvai pelniusi Ieva Zasimauskaitė vos išėjusi iš arenos savo komandą apdovanojo šypsenomis. „Jaučiuosi gerai“, – taip pat su šypsena žiniasklaidai kalbėjo Ieva jau grįžusi į viešbutį. Tačiau ji buvo atvira, ne taip įsivaizdavo visą „Euroviziją“.

„Keista, kad viskas baigėsi. Visa komanda verkė, kad viskas baigėsi. Keista, kad jau už trijų valandų skrendame namo. Tačiau dabar visi komentarai yra apie tai, kad susivienijo Lietuva. Tai nerealu“, – kalbėjo I. Zasimauskaitė.

Išgirdusi klausimą, kaip ji jautėsi ant scenos, Ieva neabejodama tarė: „Jaučiausi, lyg Dievas būtų apkabinęs. Tik tokie žodžiai. Buvo labai labai gera, buvo labai ramu viduje. Tikrai dieviškas jausmas.“

Ieva nesureikšmina užimtos dvyliktos vietos. „Skaičiai yra nesvarbu. Visiškai nesvarbu: penkta, dvylikta, dvidešimta. Čia tik skaičiai. Atsukti laiko nebegaliu, nieko nebegaliu kitaip parodyti. Man atrodo, svarbiausia, kad palietėme be galo daug širdžių Europoje ir tai didžiausia mūsų vieta“, – kalbėjo atlikėja.

„Euroviziją“ laimėjo Izraelio atlikėja, nors ilgą laiką lentelės viršūnėje puikavosi austras. Jo sirgaliai kone jau šventė pergalę, kai viskas ėmė ir apvirto aukštyn kojomis. „Labai džiaugiausi, kai pirmavo austras, – įvardijo Ieva. – Bet aš nieko nemanau. Nebūčiau jos rinkusi laimėtoja, ji tiesiog nebuvo tarp mano favoritų. Bet laimėjo, tai reikia pasidžiaugti.“

Ieva bendrauja su žiniasklaida po finalo:

Grįžusi į Lietuvą Ieva lankysis televizijose, redakcijose, dalys interviu. O kas po to? „Mes su Vytuku (Vytautu Bikumi – DELFI) po savaitės paleisime naują dainą. Ir tuo džiaugiuosi, nes spėjome ją parašyti per pasiruošimą „Eurovizijai“. Ji bus pačiu laiku, nes bus apie „Euroviziją“, apie tai, kas vyksta, kokie jausmai. O paskui skrendu į Turkiją, nes ten turiu tris koncertus, o vėliau – albumo įrašymas“, – darbus vardijo I. Zasimauskaitė.

Ji atvira – „Euroviziją“ įsivaizdavo visiškai ne taip. „Galvojau, kad tai kur kas lengvesnis dalykas. Iš tikrųjų norėčiau, kad kiekvienas atlikėjas Lietuvoje, jei tik turės galimybę, eitų į atrankas ir išbandytų. Tai absoliučiai nereali patirtis kiekvienam atlikėjui. Tai nerealu, reikia pamatyti, koks darbas, koks intensyvumas, kiek kantrybės reikalaujantis procesas ir tikrai kaip žmogus šimtu procentų patobulėji.“

„Nežinau, jei šiandien reikėtų vėl pildyti anketą į atranką – nepildyčiau. Bet nežinau, kaip bus toliau“, – šyptelėjo ji.

Ieva pastarosiomis dienomis buvo įvardijama kaip lyderė, socialiniuose tinkluose ji buvo nepralenkiama, tačiau, anot jos, ji nesureikšmina to, kad nepasiekė pirmojo penketuko, kaip buvo prognozuojama. „Aš gal tik iš komisijos tikėjausi daugiau. Gal kiek buvo nusvirusios rankos, bet po to pergalvojau, ką kalbėjome ryte ir pagalvojau, kodėl aš pati koncentruojuosi į tuos skaičius. Čia ne sportas, aš nemėtau tritaškių kažkokių į savo krepšinį“, – nusijuokė Ieva.

Iš karto po to, kai paaiškėjo Ievos užimta vieta „Eurovizijoje“, ji parašė įrašą savo feisbuko gerbėjams. Ji padėkojo už visą palaikymą. Ir dabar kalbėdama ji pasakojo, kad skaito komentarus socialiniuose tinkluose. „Visi džiaugiasi ir visi kalba apie tą vienybę, todėl manau, kad tai geriausia, ką galėjau padaryti“, – teigė atlikėja.

Jei ji galėtų atsukti laiką atgal – ar ką nors keistų? Anot jos, viską darytų lygiai taip pat.

Ieva turi kelias valandas susiruošti ir jau po kelių valandų ji iškeliaus į oro uostą. Į Lietuvą I. Zasimauskaitė su komanda grįš šiek tiek po 15 val.

Baltarusijos komisija Lietuvai skyrė 5 balus, Nyderlandų (Olandija) – 7, Gruzijos – 2, Latvijos – 4, Kroatijos – 12, Rumunijos – 6, Čekijos – 1, Norvegijos – 3, Australijos – 3, Estijos – 10, Bulgarijos – 10, Vengrijos – 5, Vokietijos – 4, Rusijos – 3, Šveicarijos – 8, Lenkijos – 1, Portugalijos – 6.

Lietuva 12 balų skyrė Austrijai, 10, Prancūzijai, 8 Švedijai, 7 Portugalijai, 6 Izraeliui, 5 Vokietijai, 4 Airijai, 3 Nyderlandams (Olandijai), 2 Vengrijai, 1 Kiprui.

Žiūrovai Lietuvai skyrė 91 balą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA