Neveronis papuoš tarptautiniame renginyje sukurtos medžio skulptūros (foto) | Kas vyksta Kaune

Neveronis papuoš tarptautiniame renginyje sukurtos medžio skulptūros (foto)

R. Tenio nuotr.

Sekmadienį Neveronyse (Kauno r.) baigėsi keturias dienas trukęs Tarptautinis drožybos motopjūklais čempionatas. Jame varžėsi dvidešimt du skulptoriai iš dešimties pasaulio šalių. Didžioji dalis sukurtų skulptūrų pasiliks Neveronyse, kitos papuoš Akademijos, Rokų ir kitas Kauno rajono seniūnijas.

Menininkus iš Argentinos, Anglijos, Škotijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos, Rusijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos į vieną būrį sukvietė „Steel Beavers“ („Plieno bebrai“) klubo vadovas Andrius Vosylius, o idėją surengti tokį čempionatą aktyviai palaikė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„Sparčiai augančiam Kauno rajonui labai reikia parkų, skverų, kur būtų galima rengti šventes, leisti laisvalaikį su šeimomis. Skulptūros viešosioms erdvėms suteikia daugiau patrauklumo, todėl smagu, kad „Plieno bebrai“ darbuojasi mūsų krašte“, – sakė meras.

Žaismingomis skulptūromis džiaugėsi ir Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė bei Neveronių gimnazijos direktorė Danguolė Marmienė. „Čempionatas vyko šalia gimnazijos stadiono, todėl mokiniai galėjo stebėti kūrybos procesą. Manau, kad tai jiems buvo puiki pamoka“, – šypsojosi direktorė.

Drožėjų klubas jau paliko savo pėdsakus Karmėlavoje, šalia Balio Buračo gimnazijos kuriamame parke – čia pastatyti šeši skulptūriniai suolai, atspindintys miestelio istoriją ir savitumą. ,,Smagu matyti, kai mano skulptūromis džiaugiasi vaikai, o ant suolelių prisėda senjorai,“ – kalbėjo Lapėse gyvenantis skulptorius Raimondas Uždravis.

Į visą savaitgalį Neveronyse vykusį renginį A.Vosyliui pavyko pasikviesti gausų būrį kolegų iš dešimties pasaulio valstybių. Renginį parėmė Kauno rajono savivaldybė, „Stilhl“, kiti rėmėjai.

Į renginį iš įvairių šalių atvykę dalyviai džiaugėsi suteikta galimybe papuošti Kauno apylinkes savo kūryba. Iš Argentinos atvykęs Adrianas Boisas savo karjerą pradėjo nuo vaikiškų žaislų, po to ėmėsi didesnių darbų, skulptūrų. Menininkas daug keliauja ir turi gerbėjų visame pasaulyje, tikisi, kad keletas jų po šio renginio atsiras ir Lietuvoje.

Vienintelė čempionato dalyvė moteris Natalija Leykina atvyko iš Ukrainos. Nors medžio drožėjos darbas reikalauja daug fizinių jėgų, tačiau moteris niekuo nenusileidžia vyrams. Natalija sako, kad jai drožyba – meditacijos rūšis, vaistai nuo depresijos. Menininkė kuria skulptūras ne tik iš medžio, bet ir iš kitų medžiagų, dirba interjero dizaino srityje. Skulptūrų kūrimas yra pagrindinis pragyvenimo šaltinis ir Neveronyse vykusiame renginyje sudalyvavusiam Danny Thomasui iš Velso (Jungtinė Karalystė).

Aleksandras Ivanovas iš Rusijos į Lietuvą atvyko pirmą kartą. Savo tėvynėje jis verčiasi gamindamas baldus, o drožyba yra malonus pomėgis. Aleksandrui patiko mūsų šalies gamta ir nuoširdūs žmonės.

Čempionato uždarymo šventė „Po gandro sparnu“ Neveronyse vyko visą sekmadienį. Nuo pat ryto buvo galima apsilankyti amatininkų mugėje, netrūko pramogų ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Renginio kultūrine programa pasirūpino Ramučių kultūros centras. Scenoje pasirodė meno mėgėjų kolektyvai „Algupys“, „Šventupis, „Džiaukis“, „Viešia“. Vėliau šventės dalyvius džiugino atlikėjas Martynas Kavaliauskas ir grupė „16Hz“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA