Kaunui teko svarbi misija: pirmieji skatins gelbėti alkstančius ir skurstančius vaikus | Kas vyksta Kaune

Kaunui teko svarbi misija: pirmieji skatins gelbėti alkstančius ir skurstančius vaikus

Organizatorių nuotr.

Švenčiant Lietuvos atkūrimo šimtmetį ir UNICEF Lietuva 25 metų jubiliejų, jau tradicija tapęs UNICEF vaikų bėgimas šį pavasarį vyks penkiuose Lietuvos miestuose. Garbė atidaryti šį renginį gegužės 18 dieną ir bėgti pirmiesiems teko Kauno vaikams.

„Didžiuojuosi, kad Kaunas duoda startą penkiuose miestuose vyksiančiam Unicef vaikų bėgimui. Padėti užaugti kitų šalių vaikams, išgelbėti jų gyvybes yra nemažiau svarbus ir kilnus tikslas nei rūpintis savo vaikais. Geresni galime tapti tik būdami neabejingi”– artėjančiu renginiu džiaugiasi Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Unicef vaikų bėgimas – tai linksmas 500 – 1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Nuo 2012 metų vykstančiame UNICEF vaikų bėgime kiekvienais metais per du tūkstančius mažųjų bėgikų ne tik smagiai praleidžia laiką, susiranda naujų draugų, bet svarbiausia išreiškia savo solidarumą su pasaulio vaikais.

UNICEF vaikų bėgimą „už kiekvieną vaiką“ globoja J.E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

UNICEF vaikų bėgimai sulaukia ir didelio žiniasklaidos dėmesio bei aktyvaus žinomų žmonių palaikymo. Tai ir olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, vicečempionas Jevgenijus Šuklinas, olimpietis, irkluotojas Egidijus Balčiūnas, aktoriai Giedrius Savickas ir Virginija Kochanskytė, Eglė Jackaitė, dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu, Donatas Montvydas, Vaidas Baumila, Marija Grabštaitė, Mantas Jankavičius, Merūnas Vitulskis, Gabrielius Liaudanskas – Svaras bei daugelis kitų, iš kurių rankų kiekvienas bėgikas gauna savo pirmąjį gyvenime „aukso“ medalį.

Visi bėgantys vaikai gauna specialius rėmėjų dovanojamus Unicef marškinėlius. O svarbiausia, kiekvienas mažasis bėgikas visą gyvenimą didžiuosis išgelbėjus 3 vaikų gyvenimus Mozambike.

Šį pavasarį prie gausaus UNICEF vaikų bėgimo ambasadorių būrio prisijungė dvi žymios kaunietės – X faktoriuje išgarsėjusi, išskirtiniu balsu pasižyminti vokalistė dainininkė Marija Grabštaitė ir geriausia 2017 metų Lietuvos sportininkė, Europos čempionė, Lietuvos nacionalinio rekordo savininkė šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

„Ilgą laiką planavau prisijungti prie UNICEF rengiamų iniciatyvų, nes šios organizacijos vizija, misija ir pasauliniu mastu vykdoma veikla man atrodo labai reikalinga ir prasminga. Anksčiau savo dalyvavimu prisidėti prie šios gražios iniciatyvos neturėjau galimybės, tačiau šiais metais visos aplinkybės susiklostė palankiai, tad buvau pakviesta tapti viena iš UNICEF vaikų bėgimų ambasadorių, – sakė A.Palšytė. – „Esu iš tų, kurie savo pavyzdžiu ir nuoširdžiais patarimais visuomet skatina gyventi aktyviai ir sveikai bei padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia. Šiuo atveju, kuomet susijungia du gražūs tikslai: motyvuoti jaunimą savo pavyzdžiu ir kartu padėti tiems, kurie savimi negali pasirūpinti, raginčiau visus atrasti laiko ir, svarbiausia, noro prisidėti prie šios iniciatyvos ir susitelkti bendro tikslo vardan.”

Pagalba kitiems artima ir Marijai Grabštaitei. „Visą laiką, kiek save atsimenu buvau linkusi daryti gerus darbus – nuo rūpesčio ir pagalbos draugams iki namuose priglaustų daugybės benamių gyvūnų. Dalintis gerumu buvau mokoma nuo mažens. Darau tai atvira širdimi. Tikiu, kad į gerą atsakoma geru, kad kiekvienas geras darbas atneša kažką kitą gerą. Juk visi vaikai turi teisę būti laimingi, mylimi ir sotūs. Tikiu Lietuvos žmonių gerumu. Turiu du brolius (8 ir 11 metų) ir matau, kaip jie nori įsijungti ir jau pasiryžo bėgti visuose UNICEF vaikų bėgimuose 5 Lietuvos miestuose. Tad svarbu kiekvienam žengti tą pirmą žingsnį, pradėti nuo savęs ir netruksite pamatyti kaip tapote pavyzdžiu, kuris užkrečia kitus,“ – tvirtino daininkė.

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF vaikų bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų.

Registruotis į Unicef vaikų bėgimą Kaune iki gegužės 15 d. –  čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA