Kauniečių pamėgti Lampėdžiai: kiek teks sumokėti už automobilio stovėjimą? | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pamėgti Lampėdžiai: kiek teks sumokėti už automobilio stovėjimą?

R. Tenio nuotr.

Atšilus orams daugelis kauniečių sėda į automobilius ir traukia prie vandens telkinių. Viena iš pamėgtų vietų – Lampėdžiai. Lankytojų srautai čia – nemenki. Tad pagrindinis vairuotojų rūpestis, kur atvykus į Lampėdžių kempingą pastatyti automobilį ir kiek teks sumokėti?

[galerija kiek=”12″]

Kiekvienais metais prasidėjus Lampėdžių kempingo sezonui, automobilių stovėjimo aikštelė, esanti Raudondvario plente 161 A, – apmokestinama. Šie metai – taip pat ne išimtis. Apsilankę čia laikotarpiu nuo gegužės 1 iki rugsėjo paskutinės dienos vairuotojai už automobilio statymą turės susimokėti 2 eurus (aut. past. pernai paslauga kainavo 1,5 euro).

„Šie 2 eurai yra simbolinis ekologinis įvažiavimo į teritoriją ir priežiūros mokestis nepriklausomai nuo to, kiek laiko užtrunkama. Mes neskaičiuojame valandų. Jei atvažiuojama 10 val. ryto ir išvažiuojama 22 val. vakaro – už visą šį laiką sumokami tik 2 eurai. Įvažiavus į Lampėdžių kempingo teritoriją, užkarda pakyla, susimokėjus gaunamas žetonas, kurį išvažiuojant iš teritorijos reikia įmesti į užkardą“, – sakė kempingą su papludimiu iš Kauno miesto savivaldybės besinuomojanti bendrovės „Turto centras“ direktorė Jurgita Žabaliūnienė.

Lampėdžių kempingo aikštelėje telpa 100 automobilių. Taip pat yra kelios vietos skirtos ir neįgaliųjų transportui.

„Kai oras lepina šiluma, kempingo aikštelė maksimaliai užsipildo automobiliais jau apie 11 val. ryto. Tie vairuotojai, kurie neberanda vietos savo transportui čia, važiuoja į kitame ežero krante įsikūrusią aikštelę arba stato gatvėje, nors tai – draudžiama“, – kalbėjo pašnekovė.

Kaip jau minėta, automobilio stovėjimo laikas čia nėra kontroliuojamas. Tačiau, nepaisant to, esą vairuotojai elgiasi išties atsakingai – automobilių be priežiūros nepalieka. Tokių dažniau pasitaiko pakelėse, o ne Lampėdžių kempingo aikštelėje.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA