LKL ketvirtfinalio varžybose su Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais – „Žalgirio“ triumfas | Kas vyksta Kaune

LKL ketvirtfinalio varžybose su Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais – „Žalgirio“ triumfas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ komanda pradėjo kovas „Betsafe–LKL“ atkrintamosiose varžybose. Iki 3 pergalių žaidžiamoje ketvirtfinalio serijoje žalgiriečiai susitiko su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa. Išmestas ginčo kamuolys baigėsi žalgiriečių pergale 95:70.

Ketvirtfinalio seriją triuškinančiu dėjimu atidarė Axelis Toupane, iš tolėliau taikiklį pasitikrino Edgaras Ulanovas ir Kevinas Panogosas, o po krepšiu pamokų varžovams išrašė Paulius Jankūnas – 8:4. Pranašumą iki 10:4 buvo padidinęs iš viršaus kamuolį sugrūdęs Brandonas Daviesas, tačiau tolimų dūriu dėka „Nevėžis“ greitai lygino rezultatą – 10:10. Kol svečiai skraidino vieną tritaškį po kito, kauniečiams kur kas paprastesniais būdais taškus rinko K.Pangosas ir Antanas Kavaliauskas – 19:16. Nuo suolo pakilęs A.Kavaliauskas pelnė 9-ąjį tašką paeiliui, į jau šeštą varžovų tolimą dūrį lygiai tuo pačiu atsakė pirmą tritaškį „Žalgiriui“ realizavęs Vasilije Micičius, tad rezultatyvų ir atkaklų pirmąjį kėlinį kauniečiai laimėjo trapiu 28:24 skirtumu.

Antrasis kėlinys startavo gražiu kamuolio judėjimu, kuris užsibaigė B.Davieso dėjimu vienu ranka ir pasiaukojančiu V.Micičiaus žaidimu, vainikuotu dar įspūdingesniu Aarono White‘o skrydžiu – 32:26. B.Davieso ir A.White’o tandemas tapo sunkiai įmenama mįsle svečiams, tačiau ir pastarieji turėjo savo ginklų (41:39). Ketvirčiui įsibėgėjus individualų reidą surengė K.Pangosas, nugara varžovą išmaudė P.Jankūnas, Paulius Valinskas pastebėjo E.Ulanovą ir atstumas tarp komandų akimirksniu išaugo iki 49:39. Prieš pat didžiąją pertrauką dar kartą laiku ir vietoje atsirado E.Ulanovas, o nesudėtingu dvitaškiu į rūbinę komandas pasiuntė B.Daviesas – 53:44.

Po didžiosios pertraukos aukščiau ir greičiau už visus sužaidė A.Toupane, o naują rekordinės persvaros ribą nustatė abejose aikštės pusėse dominavęs B.Daviesas – 59:46. Tiesa, ilgai Lietuvos čempionai džiūgauti negalėjo ir, atstumui sumažėjus iki 59:51, pasitarimą šaukė džiaugsmu netryškęs Šarūnas Jasikevičius. Iškart po jo reidą krepšio link atliko V.Micičius, dėjimą pademonstravo Artūras Milaknis, tad atsakomosios minutės pertraukėlės jau teko prašyti svečiams – 63:51. Tai iš vėžių neišmušė aukštaūgių A.Kavaliausko bei A.White‘o, tritaškį įsmeigusio Beno Udriho, kurių bendromis pastangomis intriga prieš ketvirtąjį kėlinį po truputėlį pasitraukė – 74:53.

Ketvirtą kėlinį pradėjo B.Udriho perdavimo tarsi ant lėkštutės gavęs B.Daviesas, rankelę iš trijų taškų zonos pademonstravo A.White‘as – 79:56. Žiūrovus įspūdingais epizodais palepino efektingai iš viršaus kamuolius sugrūdę B.Daviesas ir A.White‘as, o abejonių jau nebekeliančią persvarą iki 89:58 didino iš vidutinio nuotolio pataikęs A.Kavaliauskas bei į greitą išpuolį vienas pats nuskuodęs A.Toupane. Į 13-ąjį „Nevėžio“ tritaškį tuo pačiu atsakė A.Toupane, triženklės taškų ribos link artino baudų stojęs mesti Martynas Sajus – 95:66. Nors per likusį laiką kauniečiai nepradžiugino pelnydami 100-ojo taško, susirinkę žiūrovai liko dėkingi už lengvą startą ketvirtfinalio serijoje – 95:70.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA