Kauniečiai nustebę: įvairiose miesto gatvėse iškilo keisti ženklai | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nustebę: įvairiose miesto gatvėse iškilo keisti ženklai

Skaitytojų nuotr.

Penktadienio rytą Kauno gatvės eismo dalyvius pasitiko neįprastais juodai baltais ženklais. Kauniečiai svarstė, kokia plačiai mieste pabirusių ženklų reikšmė ir ar jie čia atsirado teisėtai. „Kas vyksta Kaune“ pavyko išsiaiškinti, kad akcija susijusi su ateinantį savaitgalį vykstančiu renginiu.

[galerija kiek=”4″]

Kaip pranešė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, juodos lentos baltais užrašais atsirado Marvelės Užnemunės gatvėje, Tunelio gatvėje kylant link „Molo“, VI forto žiede, Radvilėnų plente, Pramonės prospekte ir magistralėje A1 važiuojant link Vilniaus.

Ant jų surašyti hip hopo grupių pavadinimai: „Tavo tėvas“, „Despotin Fam“, „Flying Saucer Gang“, „Tie Geresni“, „8 Kambarys“. Taip pat buvo galima pastebėti „Stipriausi nemiega“, narkotinių kanapių simboliu laikomą „420“ o išvažiuojant iš Kauno – šmaikštų „Ar spėsi grįžti 05.18“.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius „Kas vyksta Kaune“ teigė nieko apie šiuos ženklus negirdėjęs ir, pasitikslinęs kur jie išdėstyti, žadėjo tuoj pat nusiųsti skyriaus specialistą įvertinti situacijos.

Bet kokius naujai statomus kelio ženklus būtina derinti su Transporto ir eismo organizavimo skyriumi bei Kelių policija. Savavališkai statyti negalima nieko. Lygiai tas pats galioja ir reklamai, kuri derinama su savivaldybės Klientų aptarnavimo skyriumi“, – griežtas V. Jurkevičiaus pasisakymas nežadėjo nieko gero per naktį išdygusioms lentoms.

Ženkluose įvardytų atlikėjų, šūkio ir magistralėje užrašytos datos siūlo galas, visgi atvedė iki kitą penktadienį vyksiančios sporto ir gatvės kultūros šventės „Naktinis krepšinis 2018“.

Portalo žurnalistams susisiekus su pagrindine renginio koordinatore Gabriele Matuzaite, ji patvirtino, kad ženkluose nurodytos muzikinės grupės ir atlikėjai pasirodys „Naktinio krepšinio“ koncertinėje dalyje, tačiau patikino, jog neįprastai paskleista žinia – ne pačių organizatorių darbas.

„Labai smagu girdėti, kad kažkas daro tokius dalykus. Patys stengiamės dėl šio renginio, bet dažniau platiname informaciją tradiciniais būdais: naudojame plakatus, skrajutes, socialinę reklamą. Žiauriai džiugu, kad atsirado kažkas netradicinio“, – anoniminių gatvės kultūros aktyvistų pagalba džiaugėsi ir žadėjo nuvažiuoti pažiūrėti G. Matuzaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA