Sudarytas didžiausias Kauno istorijoje verslo centro nuomos sandoris | Kas vyksta Kaune

Sudarytas didžiausias Kauno istorijoje verslo centro nuomos sandoris

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Unikalios koncepcijos verslo centre „Business Leaders Center“ dirbs JAV informacinių technologijų bendrovė „Intermedix“. Įmonė nuomosis 7,3 tūkst. kvadratinių metrų ir tai yra didžiausias istorijoje verslo centro patalpų nuomos sandoris Kauno nekilnojamojo turto rinkoje.

„Intermedix“ nuomosis apie 60 proc. verslo centro „Business Leaders Center“ ploto, čia dirbs apie 800 įmonės darbuotojų. „Intermedix“ naujame verslo centre įsikurs 2019 m. balandį.

„Po šio sandorio mūsų verslo centre lieka apie 5,5 tūkst. kvadratinių metrų nuomojamo ploto, šiuo metu kalbamės su keliomis lietuviško ir užsienio kapitalo įmonėmis dėl galimybės įsikurti pas mus. Taip pat rengiame restoranų alėjos koncepciją, nes siekiame, kad ši erdvė garsėtų ir puikiomis laisvalaikio bei bendravimo vietomis“, – sako verslo centrą vystančios bendrovės „Urban Inventors“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

„Intermedix Lietuva“ vadovas Lukas Jankauskas akcentuoja, kad sprendimą dirbti „Business Leaders Center“ didele dalimi lėmė kuriama bendruomenių erdvės ekosistema.

„Mūsų darbuotojai yra nuo 20 iki 50 metų amžiaus, jie yra smalsūs, aktyvūs, vertina kultūrą ir bendravimą. Todėl mums svarbus ir Vienybės aikštės rekonstrukcijos projektas, po kurio aikštėje vyks koncertai, bendruomenės renginiai ir konferencijos, bus rodomas kinas po atviru dangumi, tad mūsų darbuotojai drauge galės mėgautis visais šios erdvės privalumais. O juk žmonių tarpusavio ryšys ir stipri vidinė kultūra yra neabejotinas konkurencinis pranašumas versle“, – teigia „Intermedix Lietuva“ vadovas.

Biuro paieškos paslaugas „Intermedix“ teikė tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“.

„Tai didžiausias iki šiol Kauno istorijoje biurų nuomos sandoris, kurį sudarė didžiausias Kaune veikiantis paslaugų centras. Mes didžiuojamės savo darbo su „Intermedix“ patirtimi, kuri prasidėjo nuo šios kompanijos įsikūrimo Kaune 2013 m. ir tęsiasi toliau. Šis sandoris puikiai iliustruoja, kad kompanijos, siekiančios sukurti sveiką, patogią ir itin komfortišką aplinką savo darbuotojams, keliasi į naujus ir pažangius techninius sprendimus užtikrinančius biurų pastatus. Džiugu, kad Kauno biurų rinka drąsiai įgauna pagreitį ir nuomininkai turi vis platesnį modernių biurų pastatų pasirinkimą,“ – sako „Newsec“ Nuomininko atstovavimo grupės vadovas Martynas Babilas..

„Business Leaders Center“ sudarys 4 skirtingi pastatai. Verslo erdvių nuomininkai galės rinktis ir vienos darbo vietos nuomą „Verslo viešbutyje“, ir VIP biurą su išskirtine Kauno panorama už lango, ir lanksčiai planuojamas įprastinės nuomos paslaugos patalpas pagal pageidaujamą kvadratūrą.

Dar vienas verslo centro išskirtinumas – 1000 kvadratinių metrų stogo terasa ir restoranas 13 aukšte, iš kurio atsivers įspūdingi Kauno senamiesčio vaizdai. Dabar „Business Leaders Center“ bus didžiausias biurų pastatas Kaune – nuomos plotas sieks apie 14 tūkst. kvadratinių metrų. Greta verslo centro veiks didžiausia Kauno centre požeminė 500 vietų automobilių parkavimo aikštelė. Prie centro veiks automobilių ir dviračių dalinimosi paslaugos, bus elektromobilių įkrovimo aikštelė.

„Business Leaders Center“ kuria SBA koncerno nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, kuri į verslo centrą ir į Vienybės aikštės rekonstuciją investuos 30 mln. eurų. „Business Leaders Center“ architektai yra bendrovė „Giedraitis ir architektai“. Įspūdingų pastatų atriumų ir stogo dizaino autoriai – vokiečių architektų biuras „3Deluxe“.

Tarptautinės organizacijos „Intermedix“, teikiančios technologijomis grįstus pajamų ciklo, veiklos valdymo bei duomenų analizės sprendimus, padalinys Kaune „Intermedix Lietuva“ veikia nuo 2014 m. Tai pirmasis „Intermedix“ įkurtas paslaugų centras Europoje, kuris greitai tapo vienu didžiausių organizacijoje ir toliau sparčiai plečiasi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA