Netikėtas „Žalgirio“ bendradarbiavimas – ištiesė ranką Danijos krepšinio federacijai | Kas vyksta Kaune

Netikėtas „Žalgirio“ bendradarbiavimas – ištiesė ranką Danijos krepšinio federacijai

Stopkadras

Šią savaitę oficialia sutartimi įprasmintas bendradarbiavimas tarp Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo, Danijos krepšinio federacijos ir Holbeko mieste įsikūrusios „Stenhus“ krepšinio akademijos.

Lietuvos čempionai bandys prisidėti prie augančio danų susidomėjimo krepšiniu, kvies geriausius jaunuosius Danijos talentus į „Žalgirio“ organizuojamas krepšinio stovyklas, o vesti seminarų ir treniruočių į Daniją bus siunčiami savo darbą išmanantys treneriai.

„Su danais susirašinėjome gana ilgai, žinome, kad jie nori augti ir tobulėti krepšinyje, tad tai ir bandysime padėti įgyvendinti“, – padėjęs parašą ant bendradarbiavimo sutarties kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Tuo tarpu Danijos krepšinio federacijos sporto direktorius Steenas Guido tryško džiaugsmu ir vylėsi, kad ši draugystė duos visokeriopos naudos Danijos krepšiniui.

„Mums tai reiškia tikrai daug. Ieškojome patikimo partnerio, iš kurio galėtume daug ko išmokti. Lietuvos krepšinis, ir ypač „Žalgiris“, yra vieni geriausių pavyzdžių visoje Europoje. Bendradarbiavimą planuojame pradėti krepšinio stovyklomis, trenerių apsikeitimais.

Taip pat tikimės kuo daugiau pasisemti iš gerai vertinamos „Žalgirio“ organizacijos. Jei turėsime talento ir potencialo, būtų puiku, jei ateityje mūsų jaunieji krepšininkai papildytų „Žalgirio“ dublerių komandą bei taip įsilietų į šią sistemą“, – sakė S.Guido.

S.Guido ir „Stenhus“ krepšinio akademijos vadovas Jesperas Sorensonas jau ne kartą yra lankęsi „Žalgirio“ arenoje, kur stebėjo žalgiriečius pasirodymus tiek Eurolygos, tiek „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Prasidėjusio bendradarbiavimo koordinatoriumi bus „Žalgirio“ garbę praeityje gynęs krepšininkas Gediminas Navickas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA