Grilio idėja Kalniečių parke patiko ne visiems | Kas vyksta Kaune

Grilio idėja Kalniečių parke patiko ne visiems

Kalniečių parko rekonstrukcijos darbai, planuoti baigti praėjusių metų gruodį, finišo tiesiąją žada pasiekti vasarą – liepos mėnesio pabaigoje. Pagrindinis akcentas, dėl kurio rekonstrukcija užsitęsė ilgiau nei manyta – parke esančio tvenkinio valymas. Neapsieita ir be trikdžių – sulaukus prieštaringų nuomonių iš aplinkinių gyventojų, nutarta atsisakyti idėjos įrengti grilio zoną.

[galerija kiek=”20″]

Vakar asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje apie Kalniečių parko baigiamuosius darbus rašė Kauno vicemeras Simonas Kairys, išėjęs apžiūrėti minėtos erdvės kartu su pirmagime Amelija.

„Vertiname, kaip artėja prie pabaigos Kalniečių parko rekonstrukcija. Buvo šiek tiek nesklandumų dėl parko tvenkinio valymo, bet panašu, kad viskas bus padaryta tinkamai. Kuo nusivyliau, kad parke kaip ir nebebus grilio zonų. Nes kelių namų, keli gyventojai labai baiminasi dūmelio…. O taip norisi civilizacijos, kurią matome keliaujant svetur. Vien dėl viešųjų tualetų vietos kiek buvo batalijų. Įsikūria turizmo pavilijonas, parke pilna senjorų ir jaunų tėvų“, – mintimis dalijosi politikas.

Po įrašu socialiniame tinkle užvirus diskusijai, paaiškėjo, jog Kauno miesto savivaldybės atstovų žadėta, bet neįgyvendinta idėja dėl grilio zonos, kai kuriuos kauniečius itin nuvylė. „Labai labai laukėme grilio zonos. Gaila, kad vis dar akmens amžius. Tuo labiau, kad už poros šimtų metrų, nuosavo namo kieme, dūmelis sklinda ne tik nuo šašlyko, bet ir iš kamino“, – komentavo kaunietė Lina.

„Padarykite tą grilio zoną. Bus problemų – uždarysite“, – patarė Mindaugas. Kaunietė Aurelija taip pat pritarė, kad tokia laisvalaikiui skirta erdvė Kalniečių parke būtų nepamainomas privalumas: „Tikrai trūksta grilio vietos. Vaikščiojome ir ieškojome, pasirodo, nėra“, – sakė ji.

„Mačiau vienkartinių panaudotų grilio pakuočių primėtyta. Manau, turėtų būti grilio zona. Žmonės išradingi, gerai, kad laužo dar neužkūrė“, – atviravo Rūta.

Tačiau, pasak vicemero S. Kairio, kelių daugiabučių gyventojai esą pasisakė už tai, kad grilio zona būtų įkurta Savanorių prospekto pusėje.

„Kuo labiau į kampą tokią zoną nugrūsi, tuo didesne landyne taps. Čia kaip ir tualetų stumdymas. Nors visi normatyvai išlaikomi, bet blogai, nes per arti daugiabučių. Vėl tas pats – kuo toliau tualetus stumsi, tuo pradės šlapintis ant balkonų“, – situaciją paaiškino vicemeras S. Kairys.

 

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su Kauno vicemeru S. Kairiu, paaiškėjo, kad planuotą, tačiau neįgyvendintų dalykų sąraše atsidūrusią grilio zoną norėta įrengti teritorijoje prie tvenkinio. „Dėl grilio zonos įkūrimo kol kas palikome atvirą klausimą, nes atsiranda vis daugiau kauniečių, kurie sprendimui pritartų“, – sakė politikas.

Jis pastebi, jog žvelgiant į kitose šalyse gają praktiką – grilio zonos kai kur įrengiamos net kiemuose. „Kaune dar nėra nė vienos. Kodėl ateityje nepabandyti? Visus klausimus galima išspręsti bendru sutarimu“, – vylėsi S. Kairys.

Darbai Kalniečių parke planuojami baigti iki liepos pabaigos. „Pagrindinis dalykas, kuris liko – tvenkinio valymas. Pasirinkome, manau, tinkamiausią būdą šiam tikslui pasiekti – tvenkinys valomas žemsiurbėmis, taip kur kas geriau pašalinamas dumblas. Darbai vykdomi nenuleidžiant vandens, tad sunkiasvorės technikos neprireiks, juk takeliai parko teritorijoje jau išasfaltuoti. Viskas vyksta taip, kaip reikia“, – kalbėjo politikas.

Pasak vicemero, artimiausiu metu ketinama atlikti ir kitus baigiamuosius darbus: pasėti žolę, išvežti žemių perteklių. Taip pat planuojama, jog Kalniečių parke atsiras ir žydinčios lauko gėlių pievos, įnešiančios spalvų bendrojoje minėto parko aplinkoje.

Po rekonstrukcijos į Kalniečių parką įžengę įvairių amžiaus grupių kauniečiai ras skirtingoms  laisvalaikio veikloms pritaikytas erdves.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA