Laivu iš Kauno į Birštoną: šią vasarą – naujos edukacinės kelionės | Kas vyksta Kaune

Laivu iš Kauno į Birštoną: šią vasarą – naujos edukacinės kelionės

Organizatorių nuotr.

Ar žinojote, kad vos prieš 70 metų, kai kuriuos miestus iš Kauno buvo lengviau pasiekti garlaiviu negu automobiliu? Ar girdėjote, kieno dugne užlieta dvidešimt kaimų? Ir kodėl Kauno marių vanduo kartais pakyla, o kartais nusileidžia? Atsakymus galite gauti išsiruošę į „Nemuno turą“ – nepakartojamą kelionę laivu iš Kauno į Birštoną.

Ilgiausias laivų maršrutas Lietuvoje

Nemuno slėniai – ypač idiliškai Lietuvą atspindinčios vietovės. Būtent tokią Lietuvą aprašė poetai, būtent čia šimtmečius virė gyvenimas, klestėjo žvejų kaimai ir stūksojo pilys.

Šiandien, kai dalis lietuvio kaip „upių žmogaus“ tapatybės pamiršta, šios pakrantės tampa didžiuliu atradimu. Prie atradimo džiaugsmo kviečia prisijungti ir „Nemuno turas“, organizuojantis kruizus iš Kauno į Birštoną. Tai yra ir ilgiausias laivų maršrutas Lietuvoje, kurio metu tartum sugrįžtate į senovę – į Birštono kurortą ne atvažiuojate, o atplaukiate.

Nuskendę kaimai

„Nemuno turas“ jus kviečia į mistinius atradimus: plaukdami ruožą Kauno mariose, tikrąja ta žodžio prasme, būsite virš užlietų kaimų – lietuviškos „Atlantidos“.

„Nors vyresnieji dar atsimena Kauno marių „statybas“, ne vienam daugelis faktų nugrimzdę į praeitį: žmonės jau pamiršo užlietus kaimus, netgi užlietą senąjį kelią „Vilnius–Kaunas“. Jeigu žvejams pasakytum, kad viena iš dabartinių Kauno marių salų yra ant kalnelio buvusios miestelio kapinės – nepatikėtų. Norime šias istorijas atgaivinti“, – pasakoja „Nemuno turo“ gidė Vaiva.

„Nemuno turas“ – proga ne tik pabūti gamtoje, bet ir sužinoti įdomių istorinių detalių / Organizatorių nuotr.

Tiesa, maršrute pamatysite ne tik buvusių, bet ir išlikusių kaimų: štai ypač senas kaimas Darsūniškis iš tolo vilioja ne tik savo dailia bažnyčia, bet ir vartais per kuriuos įvažiuojame į miestelį. O kur dar kiti kaimeliai, kuriuose kiekvienas namas turi ne tik po garažą, bet ir po lieptelį į upę.

Piliakalnių girliandos

Nors daugelis kauniečių puikiai pažįsta Nemuno krantus žemyn nuo Kauno, aukštupis, vedantis link Birštono, kažkodėl vis dar paslaptis. „O juk čia ne ką mažiau piliakalnių – praplaukiame jų gal bent dvidešimt, o aiškiai matome bent dešimt: Vieškūnų, Kapitoniškių, Samylų, Visginų, Maisiejų, Dabintos ar Samylų. Net ir ne istorijos mėgėjams tai sukelia daug minčių – vaizduotėje ima kilti pilaitės ir gyva pakrantė“, – pasakoja prof. Jonas Vaičenonis, kruizui rengiantis specialią, su šimtmečiu susijusią programą, kuri įvyks liepos 6 dieną.

Turo metu bus ne tik papasakota Nemuno vingių istorija, bet ir prisimintas Lietuvos šimtmetis bei su juos susiję laivybos faktai.

Nuo programos vaikams iki Joninių koncerto suaugusiems

Kruizas nebūtų kruizas, jeigu jame nevyktų ir išskirtinių pramogų. „Žinome, kaip puikiai žmones nuteikia vanduo, todėl norime sukurti kuo daugiau progų ir kuo daugiau gerų emocijų visiems mūsų svečiams. Jau gegužės 20-tą turėsime pilną laivą vaikų – tokio populiarumo sulaukė specialus turas su animatorių programa. Tai puiki proga atsipalaiduoti tėveliams, o vaikams patirti dvigubų įspūdžių.

Reisą kartosime liepos mėnesį, o iki to laiko kviečiame laive švęsti ir Jonines: bangas akordeono garsais bei tango, valso ir filmo takelių melodijomis Nemune kels nuostabi akordeonistė Sandra Veveskytė“, – pasakoja „Nemuno turo“ įgulos nariai.

Nuostabiai atsiveriantis Pažaislis, Kauno Marių atodangos, Kadagių slėnis iš apačios, užsieniečių smalsumą laiminti Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė, Nemuno kaimai bei vaizdingi piliakalniai ir, žinoma, karališkasis kurortas Birštonas – dar daugiau istorijų jums papasakos „Nemuno turas“.

Kruizai į Birštoną plaukia sekmadieniais ir švenčių dienomis, bilieto kaina suaugusiems – 17 Eur, vaikams, neįgaliesiems, senjorams – 15 Eur.

Įsigyti bilietus bei dovanų kuponus ar rasti daugiau informacijos galite puslapyje www.nemunoturas.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA