Gera žinia automobilių vairuotojams: apmokėti už stovėjimą Kaune taps paprasčiau | Kas vyksta Kaune

Gera žinia automobilių vairuotojams: apmokėti už stovėjimą Kaune taps paprasčiau

R. Tenio nuotr.

Artėjančią vasarą ir turistų sezoną Kaunas pasitinka naujovėmis – šiuo metu įstaigos VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ dėmesys sutelktas į automobilių stovėjimo sąlygų gerinimą. Vienas iš priimtų sprendimų – galimybė už automobilių stovėjimą apmokėti bekontaktėmis banko kortelėmis.

[galerija kiek=”4″]

Bekontakčių mokėjimo kortelių skaitytuvai šiuo metu įdiegti jau trečdalyje Kaune esančių parkomatų – atnaujintą apmokėjimo būdą jau galima išbandyti paliekant automobilį šalia Rotušės, Kauno miesto savivaldybės, Kauno pilies, istorinės LR prezidentūros, Kauno klinikų prieigose, Vasario 16-osios gatvėje ir kt.

Viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Justas Limanauskas teigia, jog naujovė pradėta diegti atsižvelgus į išaugusį atsiskaitymo bekontaktėmis kortėlėmis populiarumą bei šio būdo teikiamus privalumus.

„Tokiu būdu sumokėti rinkliavą patogu tiek kauniečiams, tiek turistams- nereikia ieškoti grynųjų pinigų. Pakanka kortelę priglausti prie skaitytuvo – ir už transporto priemonės stovėjimą jau atsiskaityta“, – kalbėjo J. Limanauskas.

Parkomatų, kuriuose galima atsiskaityti bekontaktėmis banko kortelėmis mieste vis daugės – kaip praneša įmonės direktorius, jau metų pabaigoje atnaujinti įrenginiai veiks visose apmokestintose automobilių stovėjimo aikštelėse.
Atsiskaityti galima bet kurio banko išduotomis bekontaktėmis „Visa“ bei „Mastercard“ kortelėmis.

Ar parkomate jau įdiegta naujovė galite patikrinti dar prieš vykdami į kelionę. Tai padaryti galima viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ portale, pasirinkus mokamų stovėjimo zonų žemėlapį ir paspaudus ant pasirinkto parkomato.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA