Darbai įsibėgėja – Laisvės alėja meta senąjį apdarą (foto) | Kas vyksta Kaune

Darbai įsibėgėja – Laisvės alėja meta senąjį apdarą (foto)

R. Tenio nuotr.

Vienos pagrindinių Kauno miesto gatvių rekonstrukcija įsibėgėja – Laisvės alėja ties savivaldybės pastatu atsisveikina su senuoju grindiniu. Atkarpoje nuo I. Kanto iki Maironio gatvės darbai virs iki 2018-ųjų pabaigos.

Šiuo metu sovietmetį menančios betoninės plytelės ardomos vidurinėje alėjos dalyje nuo Kauno centrinio pašto iki Kauno miesto savivaldybės pastato. Šiame ruože pėstieji gali praeiti tik gatvės kraštais, centras užtvertas.

Vienintelis „praeivis“, kuriam leidžiama žygiuoti smėlėtu Laisvės alėjos pagrindu – Kauno burmistras Jonas Vileišis, atskirtas įspėjamaisiais ženklais ir „Stop“ juosta, kad darbininkai nesutrukdytų svarbaus veikėjo rimties.

Išardžius grindinį, bus tvarkomos požeminės gatvės komunikacijos, tiesiamas naujas pagrindas, klojamos granito plokštės ir įrengiami mažosios architektūros objektai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad tuo pačiu metu darbai vyksta ir alėjos atkarpoje tarp S. Daukanto ir A. Mickevičiaus gatvių. Taip „Kauno tiltai“ ir „Autokausta“ rekonstrukciją užbaigs anksčiau. Vasaros viduryje ir rudens pradžioje darbininkai imsis likusių dviejų atkarpų, kurias sutvarkyti planuojama iki 2019-ųjų lapkričio.

Antrojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo architektūriniai sprendimai bus tokie patys, kaip jau atnaujintos dalies. Galima paminėti, kad nemažų permainų sulauks alėjos fontanas, taip pat bus prikeltas skverelis priešais Kauno savivaldybę, o Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelio darbininkai kol kas nelies. Šiai erdvei ir S. Daukanto gatvei ruošiami atskiri rekonstrukcijos projektai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA