Miestiečiai teiraujasi: kada į Kauną sugrįš „CityBee“ dviračiai? | Kas vyksta Kaune

Miestiečiai teiraujasi: kada į Kauną sugrįš „CityBee“ dviračiai?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Portalo redakciją pasiekė ne viena užklausa dėl 2016-ųjų vasarą Kaunui pristatytos sezoninės oranžinių dviračių nuomos paslaugos. Saulė lepina šiluma – kauniečiai nori šokti ant „CityBee“ balnelių, tačiau stovai tušti stūksos dar kurį laiką.

„Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus, kada miesto gyventojams bus vėl pasiūlyta važiuoti „CityBee“ dviračiais, bendrovės vadovas Lukas Yla informavo, kad paslauga Kaune startuos birželio pradžioje.

„Savo dviračių nuomą smarkiai atnaujiname, kad ji būtų patogesnė – daug dėmesio skyrėme dviračio spynai, kuri leistų dviračius paimti ir palikti greičiau bei paprasčiau“, – sakė L. Yla. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusią vasarą kauniečiams kilo nemažai sunkumų atrakinant dviračius, abejonių kėlė ir jų techninė būklė.

Šiemet dviračiai į Kauną sugrįš „apginkluoti“ nauja elektrine spyna su GSM moduliu, taip pat, „CityBee“ vadovo teigimu, klientams bus pasiūlyta lankstesnė nuomos kainodara, apie kurią įmonė žada pranešti vėliau.

„Dviračių stotelių išdėstymas bent kol kas liks toks pat, kaip ir praėjusį sezoną, o esant poreikiui didinsime tiek stotelių, tiek dviračių skaičių. Kaune sezono pradžioje planuojama turėti 170 dviračių, o juos išdėstyti 23-ose stotelėse“, – nurodė L. Yla.

Bendrovės skaičiavimais, praėjusį sezoną oranžiniais miesto dviračiais buvo atlikta apie 25 tūkst. kelionių, alternatyvią transporto priemonę pasirinkę žmonės numynė per 100 tūkst. kilometrų.

„Šie skaičiai džiugina ir skatina mus paversti paslaugą dar patogesne. „CityBee“ dviračių sezonas veiks tol, kol tam bus palankios oro sąlygos – praėjusiais metais šiomis transporto priemonėmis buvo galima naudotis iki pat lapkričio 1 dienos“, griežto termino nenustatė L. Yla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA