Po prastų „Žalgirio“ rungtynių Š. Jasikevičius pagyrė tik naujoką: jis – tikrai labai talentingas | Kas vyksta Kaune

Po prastų „Žalgirio“ rungtynių Š. Jasikevičius pagyrė tik naujoką: jis – tikrai labai talentingas

R. Tenio nuotr.

Dešimtą mačą iš vienuolikos paskutinių visuose frontuose laimėjęs Kauno „Žalgiris“ anksčiau laiko užsitikrino LKL reguliariojo sezono nugalėtojo vardą.

Vis dėlto komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius po šeštadienį Pasvalyje pasiektos nelengvos pergalės 85:76 prieš „Pieno žvaigždes“ džiaugsmu nespindėjo.

„Rungtynės nelabai pavyko. Vėl. Galima daug kalbėti apie pasiaiškinimus, kad bandėme kažkiek jaunimui duoti pažaisti, bet ir mūsų veteranai nenustebino šiandien. Iš kitos pusės labai sunku žaisti, kai aikštelėje būna keturi, o kartais ir penki gynėjai.

Dvejos iš eilės prastos rungtynės, kuriose tikrai neparodome viso savo krepšinio ir visos savo jėgos. Nežinau, reikia žaisti geriau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šaras.

Jis neslėpė, kad pagrindinis ekipos tikslas šiuo metu yra lemiama Eurolygos stadija.

„Svarbiausia mums yra pasiruošti Finalo ketvertui, šviežumui. Iš kitos pusės nežinau, ar gerai darome, nes ritmas labai dėl to kenčia. Bet rungtynių yra daug ir vis tiek mes rotuosime sudėtį. Taip jau nusprendėme ir taip ir darysime“, – sakė strategas.

Be trijų vienų pagrindinių savo ramsčių – Vasilijės Micičiaus, Edgaro Ulanovo ir Pauliaus Jankūno – vertęsi kauniečiai padarė net 19 klaidų, kai jų oponentai 10.

Š. Jasikevičius liko iš esmės patenkintas „Žalgirio“ gretose debiutavusio 17-mečio Roko Jokubaičio, per 12 min. pasižymėjusiu 6 taškais, 2 rezultatyviais perdavimais ir 2 atkovotais kamuoliais, pasirodymu.

„Jis nepasimetė, tikrai. Palyginti – visai neblogas debiutas. Matyti, kad jis gynyboje neįpratęs žaisti su tokiu kietumu ir kontaktu, kokio mes reikalaujame, ir labai daug kur vėluodavo.

O puolime Rokui nėra daug problemų. Jis labai daug ką mato ir išskaito, yra labai talentingas žaidėjas. Tikėsimės, kad jam tai bus paspirtis toliau dirbti, tobulėti ir bandyti prasimušti į pagrindinę sudėtį“, – apibendrino treneris.

„Žalgiriui“ LKL reguliariajame sezone dar liko sužaisti du mačus – pirmadienį ir trečiadienį Kaune su Utenos „Juventus“ bei Prienų-Birštono „Vytautu“.

Tiesa, paskutinės dvejos rungtynės žalgiriečiams jau nieko nebereikš – jie užsitikrino pirmą turnyro lentelės vietą ir sudarys ketvirtfinalio porą su Kėdainių „Nevėžiu“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA