Portalas „Kas vyksta Kaune“ sveikina visas mamas su Motinos diena (foto) | Kas vyksta Kaune

Portalas „Kas vyksta Kaune“ sveikina visas mamas su Motinos diena (foto)

Asociatyvi / D. Beržinio nuotr.

Visose indoeuropiečių kalbose (daugiau nei 400 kalbų) žodis „mama“ skamba beveik vienodai, ir visiems jis – šventas. Mama – brangiausias žmogus žemėje. Būtent todėl pirmąjį gegužės sekmadienį skiriame joms – mūsų mylimoms mamoms.

Būtent šios gražios šventės proga portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas pasivaikščiojo po kauniečių gausiai lankomas vietas – Laisvės alėją, Santakos parką ir t. t. – bei įamžino mamas, besidžiaugiančias savo laiku su vaikais.

Gražią dieną mamoms dovanoja ir dangus – sinoptikų teigimu, visą dieną Kaune bus giedra, praplauks vos vienas kitas debesis, o oras šils iki 18 laipsnių šilumos. Detalią orų prognozę galite rasti čia.

Motinos diena švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Ši šventė lietuviams žinoma dar nuo senų senovės. Šią dieną motinas sveikina vaikai ir vyrai, tądien jie stengiasi už jas atlikti visus namų ruošos darbus.

Motinos diena ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina tapatinama su žeme. Kaip ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Taigi pavasarį, kai garbinama žemė, kad būtų derlinga, nepamirštamos ir motinos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA