Kaune vykstantis „ChangeMakers‘ON“ hakatonas jau įsibėgėjo: pristatytos pirmosios idėjos | Kas vyksta Kaune

Kaune vykstantis „ChangeMakers‘ON“ hakatonas jau įsibėgėjo: pristatytos pirmosios idėjos

Organizatorių nuotr.

Gegužės 4 dieną verslo ekspertai ir startup‘eriai rinkosi į KTU Santakos slėnyje prasidėjusį „ChangeMakers‘ON“ socialinių inovacijų hakatoną. Renginio dalyviai, pasiryžę intensyviai dirbti visą savaitgalį, jau spėjo pristatyti savo idėjas bei suburti komandas vardan bendro tikslo – per dvi paras, su nuolatine profesionalų pagalba, išvystyti pilnai funkcionuojančius produktus. Kaip jiems seksis, pamatysime jau šį sekmadienį.

Į renginį susirinkusius svečius, dalyvius ir „ChangeMakers‘ON“ ekspertus iš visos Europos sveikino renginio vedėjas Leonardas Pobedonoscevas: „Džiugu Lietuvoje matyti vykstančius pokyčius ir tai, kad padėti juos įgyvendinti atvyko nemažas būrys ekspertų iš užsienio. Aš tikiu, kad šiandien čia susirinko žmonės, kurie gerbia savo šalį ir eina teisingu keliu, norėdami spręsti kylančias problemas.“

„Ne sutapimas, kad „ChangeMakers‘ON“ hakatonas jau antrąkart vyksta čia, KTU Santakos slėnyje, nes vienas iš didžiausių mūsų prioritetų – šioje aplinkoje sukurti palankią ekosistemą pokyčių kūrėjams ir jų kuriamoms inovacijoms“, – renginio idėją palaikė sveikinimo žodį tarusi Kauno technologijos universiteto rektorė Jurgita Šiugždinienė.

Ir iš tiesų – penktadienio vakarą čia susirinko žmonės, neabejingi visuomenėje kylančioms socialinėms problemoms ir tikintys, jog gali jas įveikti. Viskas, ko reikia, tėra idėja, kuria tiki, keletas komandos narių, pasiruošusių nuversti kalnus ir visokeriopa patyrusių mentorių pagalba. Kaip patys spėjome įsitikinti, ši sėkmės formulė bus nesunkiai pritaikoma hakatono metu – dalyviai jau spėjo pristatyti unikalias idėjas (su jomis galite susipažinti čia), per trumpą laiką virsiančias realiomis socialinėmis inovacijomis. Tačiau šioje formulėje ypač svarbus dar vienas dėmuo – technologinės inovacijos, be kurių sprendimų realizavimas būtų sunkiai įsivaizduojamas.

Apie tai, koks svarbus šiandieniniam pasauliui yra socialinių ir technologinių inovacijų derinys, renginio diskusijos „Social innovations vs. Technological innovations“ metu savo įžvalgomis dalijosi Gytis Morkūnas, („Versli Lietuva“), Jurgita Ribisnkaitė-Glatzer, („Reach for Change“), José Santos Fonseca,(„Roche”), Cedric Charpenet, („Ötzibrew“), Geroge Lambrianides, („Pitch Data“), Tiago Nascimento („Portuguese Belgium Luxembourg chamber of commerce“).

„Kai mes žvelgiame į šiandienines technologijas, pastebime, kad jos pamažu keičia žmogiškuosius resursus, tačiau tam, kad sukurtumėme teigiamus socialinius pokyčius, būtinas žmonių indėlis. Tad kaip atrasti aukso viduriuką tarp šių dviejų sričių?“ – į diskusijos dalyvius kreipėsi „ChangeMakers‘ON“ iniciatorė bei pokalbio moderatorė Simona Šimulytė.

Taip, technologinė revoliucija artėja neišvengiamai. Tačiau dalyviai tarpusavyje pasidalijo savo mintimis, kad pokyčius kuriančiame versle robotai niekada nebus pajėgūs atstoti žmogiškąjį kūrybiškumą ir intelektą, sugebantį suprasti ir spręsti keblias problemas. „Tiesą sakant, technologijos padeda vystyti socialines inovacijas, suteikdamos reikiamus išteklius. Pasitelkiant, pavyzdžiui, „Facebook“ ar kitas platformas, žmonės gali rasti vieni kitus, pagreitinti savo kūrybos procesą, taip kartu prisidedant tiek prie socialinių, tiek prie technologinių inovacijų pasaulio“, – savo nuomone dalijosi Geroge Lambrianides.

Prie to prisideda ir „ChangeMakers‘ON“ dalyviai. Šiandien, jau įsibėgėjus komandų darbams, tarp idėjų galime atrasti interaktyviųjų aplikacijų ir platformų, skirtų gerinti neįgaliųjų integraciją į visuomenę, suburti mamų bendruomenę, prisidėti prie aplinkos puoselėjimo. Kaip šioms idėjoms seksis vystytis, sužinosite jau visai netrukus!

„ChangeMakers‘ON“ socialinių inovacijų ir verslo vystymo programą palaiko kompanija „Barclays“. Socialinių inovacijų programą įgyvendina VšĮ „Europos socialinio verslumo ir inovatyvių studijų institutas“, Kauno Technologijos universitetas ir VšĮ „Versli Lietuva“. Renginio globėja – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė dr. Gintarė Skaistė. Informacinis partneris „Kas Vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA