Pasipiktino kapinių tvarka: sugaišo visą dieną | Kas vyksta Kaune

Pasipiktino kapinių tvarka: sugaišo visą dieną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Buvęs Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės patarėjas Gintaras Jonas Furmanavičius savo asmeniniame socialinio tinklo „Facebook“ profilyje pasakoja susidūręs su problema. Pasak jo, akibrokštas įvyko, kai netekus artimo žmogaus, kapinėse teko tartis dėl duobės iškasimo, o norint susimokėti už minėtą paslaugą, teko vykti į kitą miesto galą ir ilgą laiką lūkuriuoti eilėse.

„Noriu visiems kauniečiams papasakoti, kaip Kaunas tvarkosi. Mirė artimas žmogus. Nuvažiavau į kapines susitarti dėl duobės iškasimo. Viską sutvarkius Panemunės kapinėse, paaiškėjo, kad susimokėti už paslaugą reikia važiuoti į kitą miesto galą, į Savanorių prospekte esančią savivaldybės įmonę „Kapinių priežiūra“. Eilėje laukiu jau 40 minučių, kabinete, kurį matote nuotraukoje dirba vienas žmogus, eilėje laukia apie 10 žmonių. Paprastas klausimas: kas tas gudragalvis, kuris sugalvojo, kad už paslaugą negalima susimokėti kapinėse?“, – socialiniame tinkle rašė G. J. Furmanavičius.

Aiškindamiesi pastarąją dilemą – reikiamus įveikti nemenkus atstumus norint sumokėti už paslaugą, atliktą kapinėse, portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai kreipėsi į Sį „Kapinių priežiūrai“ atstovaujančią Teisės ir personalo vadovę Justiną Graciją Lazauskienę.

Pasak jos, bendroji įmonės tvarka numato galimybę atsiskaityti už paslaugas ir banko pavedimu. „Jei žmonėms yra nepatogu vykti iki mūsų centrinio ofiso, Savanorių prospekte 347, Kaune, jie gali sumą, už paslaugas, kurią apskaičiuoja ir pateikia kapinių vedėjas, sumokėti banko pavedimu – grįžę namo arba naudodamiesi mobiliąja programėle. Pageidautina, kad apmokėjimas būtų padarytas iki norimų darbų atlikimo – šiuo atveju iki laidojimo duobės iškasimo“, – paaiškina J. G. Lazauskienė.

Esą tuomet, kai „Kapinių priežiūros“ finansininkę pasiekia informacija, kad pinigai pervesti į sąskaitą, vedėjas informuoja duobkasius, kad šie gali pradėti duobės kasimo darbus. „Kol asmuo nesumoka už duobės iškasimą, darbai nepradedami vykdyti. Dažniausiai pastarasis apmokėjimo veiksmas įvykdomas centriniame „Kapinių priežiūros“ ofise arba kapinėse dieną iki laidojimo, nes momentinių laidojimų tą pačią dieną pasitaiko retai“, – komentavo pašnekovė.

Jei artimasis laidojamas savaitgalį, Teisės ir personalo vadovės teigimu, yra suteikiama galimybė už minėto pobūdžio paslaugas sumokėti pačiose kapinėse, tačiau ši išlyga taikoma tik savaitgaliais, kai nedirba centrinis „Kapinių priežiūros“ ofisas. „Tokiais atvejais visose Kauno miesto viešosiose kapinėse galima atsiskaityti naudojantis banko kortele vietoje arba atliekant veiksmus banko pavedimu, Grynųjų pinigų operacijų nevykdome keletą metų“, – sakė J. G. Lazauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA