Kauniečių pamiltos automobilių varžybos „Olybet Šturmas“ įpusėja. Kokius patarimus dalina dalyvaujantieji? | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pamiltos automobilių varžybos „Olybet Šturmas“ įpusėja. Kokius patarimus dalina dalyvaujantieji?

Organizatorių nuotr.

Jau du pavasario penktadienius aktyvaus laisvalaikio mylėtojai įsitraukia į nepaprastą nuotykį – orientacines automobilių varžybas. Pramogauja, regis, visi – šeimos su mažais vaikais, studentai, bendradarbiai ir kiti netradicinio laisvalaikio praleidimo būdo mylėtojai. Kaunas atgyja neatpažįstamai: šimtai žmonių iškeliauja į miestą, ieško užkoduotų miesto vietų, sprendžia užduotis ir mėgaujasi įspūdingiausiomis miesto vietomis. Orientacinės automobilių varžybos – ne naujiena. Tad kokius patarimus dalina dalyvavusieji bei kokiais įspūdžiais dalinasi?

Svarbiausia – komandinis darbas

Pirmą kartą dalyvaujantiems gali iškilti klausimas – nuo ko pradėti? Pirmiausia svarbu suformuoti komandą. Tai gali būti draugai, grupiokai, kolegos ar net visa šeima, kuri mėgsta aktyviai leisti laiką.

Ir nesvarbu, ar būsite dviese, ar penkiese – nusiteikite smagiai praleisti laiką. Kaip sako varžybų organizatorius Simonas, net ir dviejų žmonių komanda gali nuveikti daug, svarbu pasitikėti vienas kitu ir dalintis idėjomis. Prizų ir dovanų šiose varžybose netrūksta – apdovanojamos kiekvieno etapo TOP10 komandų, tad apsiginkluokite gera nuotaika, sportiniu azartu ir pirmyn.

Išmaniosios technologijos ir gudrios idėjos

Mobilus telefonas su kamera ir prieiga prie interneto – tai pagrindiniai dalykai, kurių jums prireiks. Visos užduotys yra pateikiamos internete ir prisijungimai kiekvienai komandai sugeneruojami atskirai. Tad svarbiausia – neprarasti mobilaus ryšio. Tiesa, kaip sako patyrę orientacinių varžybų „Olybet Šturmas“ dalyviai, net ir turint galimybę naudotis internetu, vien to nepakanka, patartina visuomet domėtis miestu, jo istorinėmis vietomis ar atsiradusiomis naujovėmis.

Kartą pamėginus – tai tampa maloniu įpročiu ir net pasibaigus varžyboms pradedama nejučiomis pamatyti įvairiausias Kauno vietas. Socialiniai tinklai taip pat siūlo daug ir įdomių grupių, kuriose žmonės dalinasi atradimais. Tad varžybų energija nesibaigia tuo vakaru – nuolat norisi ieškoti daugiau.

Pravartu peržvelgti rėmėjų sąrašą

Ne paslaptis, kad „Olybet Šturmas“ turi gausų rėmėjų sąrašą. Ir kas kartą sulaukia vis daugiau kompanijų, norinčių bendradarbiauti. Šiemet dalyviai kovoja dėl pagrindinio prizo – „PRO Flame Expert“ keraminės kepsninės, kurią laimėti gali kiekviena komanda, dalyvavusi bent dvejose varžybose. Gausybė gardžių prizų ir praktiškų dovanų būna išdalinama kiekvieno etapo metu.

Pavyzdžiui, kas nenorėtų laimėti galimybės visus metus plauti automobilio nemokamai? Tokį prizą įsteigė plovyklų tinklas „Plaunu pats“. Varžybų rėmėjai neretai laukia ir tam tikruose užduočių punktuose – tad peržvelgę sąrašą galbūt lengviau galėsite įveikti kai kurias užduotis

Dažniausiai laimi gudriausi

Čia itin tinka posakis „Neskubėk ir būsi pirmas“ – mat vos atsivertus užduotis pravartu skirti šiek tiek laiko joms išspręsti. Paprastai greičiausiai išskubėję ekipažai praleidžia nemažai taškų, kurie galėjo būti pakeliui. Todėl pravartu dar kartą prisiminti, kad svarbiausia ne aktyviai spausti greičio pedalą, o susiplanuoti maršrutą. Dažnai dalyvaujantys „Olybet Šturmas“ ekipažai žino, jog tinkamai pasidalinus vaidmenis komandoje (vairuotojas, šturmanas, užduočių atlikėjas…) galima tikrai šauniai pasirodyti.

Pramogas tęsiasi net ir pasiekus finišą

Pasibaigus varžybų laikui visi ekipažai laukiami nugalėtojų paskelbimo vakare. Kol skaičiuojami taškai, varžybų dalyviai yra užimami vakaro vedėjo pramogomis, kurios, be abejonės, taip pat kupinos prizų. Tuomet visi dalinasi įspūdžiais ir nuotykiais ir net atranda naujų draugų.

Tad aktyvi penktadienio pramoga kas kartą pritraukia vis daugiau dalyvių. Kaip sako varžybų organizatoriai – laimėtojais čia būna visi. Vieni laimi prizus, kiti atranda draugų, o dar kiti džiaugiasi pamatę Kauną kitomis akimis. Tad jeigu norisi išmėginti savo jėgas ir dalyvauti kovoje dėl pagrindinio prizo – šiandien pats laikas užsiregistruoti ir priimti sportišką iššūkį.

Trečiasis varžybų etapas Kaune – gegužės 4 d., 19:30, IX forto aikštelėje Kaune.

Daugiau informacijos ir registracja – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA