Prasideda naujas baidarių sezonas: plaukimų organizatoriai kviečia į Kauną pažvelgti iš upių pusės | Kas vyksta Kaune

Prasideda naujas baidarių sezonas: plaukimų organizatoriai kviečia į Kauną pažvelgti iš upių pusės

R. Tenio nuotr.

Visiems vandens sporto ir gamtos mylėtojams, Kaunas yra įsikūręs strategiškai patogioje vietoje – pagrindines miesto teritorijas riboja dvi ilgiausios upės – Nemunas ir Neris. Tad kodėl gi jų nepanaudojus geresniam miesto pažinimui?

Būtent tai jau trečiąjį sezoną kviečia daryti VšĮ „Vandens turistai“ – pirmieji plaukimai startuoja jau šią savaitę. Organizatorių rengiamos kelionės baidarėmis – tai trumpos ekskursijos, kurioms nereikia didelio prisiruošimo. Tradiciškai, kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami Kauną pažinti dviejų plaukimų metu.

„Kaip ir praėjusiais metais, antradieniais plauksime Nerimi, o ketvirtadieniais – Nemunu. Taip pat karts nuo karto organizuosime ir savaitgalinius plaukimus Nevėžiu. Na, iki pat rugsėjo pabaigos pramogų tikrai netruks,“ – entuziastingai pasakoja organizatorė Ovidija Undzėnaitė.

Organizatorė taip pat priduria, jog žygiai baidarėmis yra ideali pramoga kiekvienam pasiilgusiam gamtos – plaukdamas baidarėmis keletui valandų palieki miesto šurmulį šiek tiek toliau net neišvykdamas iš paties miesto. Taip pat tai puikus būdas atsverti valandas, praleistas darbuose – plaukimai visuomet organizuojami vakarais, kad galėtų prisijungti kuo didesnės žmonių kompanijos.

Plaukimai unikalūs ir tuo, jog nereikia jokio ypatingo planavimo ar išankstinio pasiruošimo nereikia – organizatoriai aprūpina ne tik plaukimams reikalingomis baidarėmis ir kitomis priemonėmis, tačiau ir padeda pramogautojams išvengti papildomų rūpesčių – plaukimų dalyviai kviečiami susitikti plaukimų finiše ir iš ten visi kartu keliauja iki starto, iš kur ir pajuda plaukikų kolona. Visa tai, drauge su saugaus plaukimo taisyklių paaiškinimu, užtrunka apie dvi su puse valandos.

Plaukimas Nerimi per Kauną iki rugsėjo pabaigos vyks antradieniais. Žygio dalyviai startuos nuo Smiltynų I gyvenvietės, esančios Domeikavos seniūnijoje. Prasidėjusi Neryje, kelionė baigsis Nemune šalia restorano „Combo“ (Raudondvario pl. 107).

Plaukimai baidarėmis Nemunu per Kauną bus organizuojami kiekvieną ketvirtadienį. 19 val. maršrutas prasidės ties A. Brazausko hidroelektrine Petrašiūnuose. Plaukiama bus iki prieš Aleksoto tiltą esančios automobilių stovėjimo aikštelės (H. ir O. Minkovskių g. 62).

VšĮ „Vandens turistai“ kviečia prie plaukimų prisijungti ir socialiai remtinas šeimas, vaikų namų auklėtinius – visuose paminėtuose plaukimuose jie gali dalyvauti nemokamai. Nemokamus plaukimus koordinuoja Kauno miesto savivaldybės socialinių paslaugų skyrius.

Plaukimai bus organizuojami iki pat rugsėjo pabaigos. Visą informaciją apie plaukimus, registracijos formas bei kitas „Vandens turisų“ organizuojamas iniciatyvas galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA