Sezono tiesiojoje sužvėrėjusiam B. Daviesui – Eurolygos įvertinimas | Kas vyksta Kaune

Sezono tiesiojoje sužvėrėjusiam B. Daviesui – Eurolygos įvertinimas

delfi.lt 2018/04/30 13:58
R. Tenio nuotr.

Fantastiškas mėnuo Kauno „Žalgiriui“ ir komandos aukštaūgiui Brandonui Daviesui. Prieš atkrintamąsias varžybas sutartį su Lietuvos čempionais iki 2020 metų pratęsęs puolėjas iš JAV tapo nesustabdoma jėga po krepšiu ir tikru žalgiriečių lyderiu kovoje su Pirėjo „Olympiakos“ dėl bilieto į finalo ketvertą. Eurolyga įvertino tokį amerikiečio pasirodymą tituluodama jį naudingiausiu balandžio mėnesio Eurolygos žaidėju.

Į naujas aukštumas savo žaidimą B. Daviesas pakėlė jau reguliariojo sezono pabaigoje ir savo įspūdingą pasirodymą tęsė visose ketveriose rungtynėse su OLY.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas per balandžio mėnesį vidutiniškai rinko po 20,6 naudingumo balo. Tai ketvirtas geriausias rezultatas lygoje, o 17,2 taško vidurkis per rungtynes pakėlė jį į 6 vietą tarp visų Eurolygos žaidėjų.

Atkrintamosiose varžybose jis buvo lyderis pagal blokuotus metimus – 1,3 bloko per rungtynes. B. Daviesas padvigubino savo rezultatyvumą ir blokavo keturis kartus daugiau metimų nei per pirmąsias 29 sezono rungtynes.

Pažymėtina, kad B. Daviesas galingai žaidė ne tik ketvirtfinalio serijoje – „Olympiakos“ komandą jis nubaudė ir balandžio pradžioje Pirėjuje vykusiose paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse. Tąsyk „Žalgiris“ iškovojo pergalę po pratęsimo, o B. Daviesas buvo vienas pagrindinių jos kalvių – pelnė 18 taškų ir surinko 24 naudingumo balus.

Tai jau antrasis žalgirietis, šį sezoną gaunantis mėnesio MVP apdovanojimą. „Žalgirio” kapitonas Paulius Jankūnas naudingiausiu Eurolygos žaidėju buvo paskelbtas už savo žaidimą praėjusių metų gruodį.

B. Daviesas buvo vienas iš pagrindinių krepšininkų, lėmusių, kad „Žalgiris“ pirmą kartą šį šimtmetį žais Eurolygos finalo ketverte Belgrade. Šis vyks gegužės 18-20 dienomis. Pusfinalyje žalgiriečiai susirems su čempionų titulą ginančiais Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkais.

Įdomu tai, kad B. Daviesas tą pačią dieną (pirmadienį, balandžio 30-ąją) sulaukė įvertinimo ir vietiniame fronte. Jis buvo išrinktas praėjusios savaitės „Betsafe-LKL“ čempionato naudingiausiu krepšininku. B. Daviesas vedė čempionus į pergalę prieš Kėdainių „Nevėžį“ ir pirmą kartą šį sezoną tapo geriausiu savaitės žaidėju.

Pastaruoju metu tiek Eurolygoje, tiek LKL čempionate puikią sportinę formą demonstruojantis B. Daviesas žaidė nepilnas 18 minučių ir spėjo pelnyti 18 taškų (8/9 dvitaškių, 2/5 baudų), atkovoti 6 kamuolius ir blokuoti 4 metimus. „Žalgirio“ aukštaūgis surinko net 32 naudingumo balus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA