Kaunietis: „Laikrodininkas, įsikūręs „Hyper Maximoje“, vis dar mulkina žmones“ (video) | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: „Laikrodininkas, įsikūręs „Hyper Maximoje“, vis dar mulkina žmones“ (video)

Asociatyvi / Policijos nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pasidalino paties nufilmuotu vaizdo įrašu, kuomet norėdamas pasikeisti laikrodžio elementą, užsuko į prekybos centre „Hyper Maxima“ veikiančią laikrodžių taisyklą „Valentai“. Išgirdęs paslaugos kainą, skaitytojas nustėro, tačiau laikrodininkas tvirtai laikėsi savo pozicijos nė neketindamas įvardyti mažesnės sumos.

„Laikrodininkas, dirbantis „Hyper Maximoje“, Savanorių prospekte, įsikūrusioje laikrodžių taisykloje „Valentai“ dar siautėja ir mulkina žmones“, – sako kaunietis.

Vaizdo įraše užfiksuotas pokalbis tarp portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo ir minėtoje laikrodžių taisykloje dirbančio asmens. Užsukus į vidų ir paklausus, kiek kainuotų pakeisti elementą turimam laikrodžiui, nedvejojamai iš laikrodininko lūpų nuskamba kaina – 30 eurų.

Pasak jo, tiek kainuoja paslauga, kurią užsisakius, galima sakyti, laikrodžio bateriją klientas gauna dovanų. „Atsukti varžtelius ir įdėti bateriją – 30 eurų?“ – išgirdęs sumą neslėpė nuostabos kaunietis.

Stengdamasis žūtbūt įrodyti siūlomos paslaugos vertę laikrodininkas laikėsi tvirtos pozicijos: baterija nieko nekainuoja – pakeitimas kainuoja. Jis (laikrodis – „Kas vyksta Kaune“) ne bet kaip atsidaro. Tik čia turime tokią aparatūrą – daugiau Lietuvoje niekur tokios nėra“, – tvirtino laikrodžių taisyklos „Valentai“ atstovas.

Portalo skaitytojui dar sykį pakartojus, kad jam tereikia paprastu būdu atsukti keturis varžtelius turimame laikrodyje ir pakeisti bateriją, laikrodininkas sakė: „paprastai ir atsuksime – tik 30 eurų“. Esą kainuoja ne tik varžtelių atsukimas, bet ir vakuumo slėgio patikrinimas.

Kauniečiui tarus, kad vakuumo slėgio patikrinimo jam nereikia – laikrodininkas neketino nusileisti: „O mes tikriname, mes kitaip nedirbame. Reikia kažkur kitur ieškoti pigiau arba patiems pasikeisti, jei žinote, kaip atsisuka“, – kalbėjo jis.

Po pastarojo vizito kaunietis sako užsukęs į laikrodžių centrą P. Lukšio gatvėje, kur baterijos pakeitimo paslauga kainavo tris kartus mažiau – 10 eurų. „Ten buvęs atstovas, pamatęs mano laikrodį, pasakė, kad jokių specialių priemonių jam atsukti tikrai nereikia“, – pasakojo portalo skaitytojas.

Šis atvejis nėra vienintelis nusiskundimas laikrodžių taisykloje „Valentai“ dirbančių asmenų paslaugų įkainiais. Prieš kurį laiką portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai dalinosi skaitytojų istorija, kai už automobilio signalizacijos pultelio baterijos pakeitimą tenykščiai darbuotojai paprašė 15 eurų.

Tąkart paklaustas apie tai, pagal kokius kriterijus laikrodžių taisykloje „Valentai“ nustatomos kainos už suteiktas paslaugas klientams, pavyzdžiui, baterijos automobilio signalizacijos pulteliui pakeitimo, meistras tikino, kad kainos gali būti įvairiausio dydžio.

„Tokiems pulteliams, kokius šiandien žmonės turi, priklausomai nuo jų modifikacijų – tokios pačios baterijos pakeitimas gali kainuoti net iki 100 eurų. Vienam kainuoja 10, kitam – 15, dar kitam – 30, 50 eurų. O, baterija, kaip mes sakome, yra beveik nemokama lyginant su profesionalios paslaugos kaina“, – dėstė Žygimantas Valenta.

Pasak jo, niekur laikrodžių taisykloje „Valentai“ nėra užsimenama apie tai, kad ten parduodamos baterijos ar kitokios žaliavos. Esą tai – tik darbo priemonė. O mokėti reikia už suteiktas paslaugas. Nors atstovai čia ir sakė neturintys patvirtinto paslaugų kainoraščio.

Dėkojame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, kad dalinatės pamatytomis ar patiems nutikusiomis istorijomis. Primename, kad šiame tekste pateikta subjektyvi kauniečio nuomonė. Norite pasidalinti savo mintimis apie įvykius Kaune – rašykite mums el. paštu kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA