Sužinokite iš anksto: paskelbtas specialių gegužės mėnesio policijos reidų sąrašas | Kas vyksta Kaune

Sužinokite iš anksto: paskelbtas specialių gegužės mėnesio policijos reidų sąrašas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Siekdami gerinti eismo saugumą ir mažinti avaringumą šalies keliuose, gegužės mėnesį policijos pareigūnai organizuos sustiprintas respublikines tikslines policines prevencines eismo kontrolės priemones.

Gegužės 1– d. ir gegužės 25–29 d. bus vykdoma sustiprinta vairuotojų blaivumo ir apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų kontrolė. Taip oat transporto priemonių vairavimo, kai asmuo neturi teisės vairuoti ar kai iš vairuojančio asmens teisė vairuoti atimta, atvejų išaiškinimas ir kontrolė.

Pasak policijos, gegužės 1–10 d. bus vykdoma vairuotojų naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis kontrolė bei kontroliuojama vairuotojų veikla, nesusijusi su vairavimu.

Gegužės 14–20 d. pareigūnai imsis krovininių automobilių, autobusų, motociklų, pradedančiųjų vairuotojų kontrolės (aut. past. Europos kelių policijos tinklo TISPOL priemonė vienu metu bus vykdoma Estijoje, Suomijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Belgijoje ir Vokietijoje).

Gegužės 1–gegužės 31 d. bus vykdomos pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų eismo saugumo užtikrinimo priemonės. Tarp jų ir sustiprinta vairuotojų pareigų pėstiesiems ir pėsčiųjų bei dviračių vairuotojų pareigų vykdymo (aut. past. Kelių eismo taisyklių V, VI ir VIII sk. nuostatų) kontrolė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA