Ąžuolyne rinkosi bėgimo entuziastai: pergalę skynė ir Kauno klubui atstovaujantis olimpietis (foto) | Kas vyksta Kaune

Ąžuolyne rinkosi bėgimo entuziastai: pergalę skynė ir Kauno klubui atstovaujantis olimpietis (foto)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Žaliakalnyje šmėžavo minios žmonių spalvingais sportiniais kostiumais ir bėgimo bateliais – čia vyko 2018-ųjų pavasario laidos „Ąžuolyno bėgimas“. Profesionalūs atletai ir bėgikai-mėgėjai varžėsi trijų distancijų rungtyse, o po to vyko linksmi pramoginiai bėgimai, neleidę nuobodžiauti vaikams ir šeimoms.

Po rytinės dalyvių registracijos, apie 11 val. visi norintieji S. Dariaus ir S. Girėno stadione galėjo sudalyvauti nemokamoje funkcinėje treniruotėje. Jos dalyviams, kuriuos daugiausia sudarė bėgimo dalyviai, kaip pridera, buvo pravestas apšilimas, o po treniruotės – tempimo pratimai raumenims atpalaiduoti.

Kol vyko treniruotė, startavo 15 ir 10 km nuotolių bėgikai, o šiems įveikus savo distancijas Ąžuolyno parku nutįsusia trasa, atėjo eilė 5 km rungtyje užsiregistravusiems dalyviams.

Trijose rungtyse, kuriose atskirai varžėsi vyrai ir moterys, bėgo visi – seni ir jauni, apsikarstę išmaniaisiais prietaisais ir tie, kuriems rankoje tereikėjo vandens puodelio.

Tačiau laimėjo tik geriausi: moterų 5 km distancijoje triumfavo Ieva Želvytė (18.59,5 min), 10 km – olimpiečio Remigijaus Kančio sesuo Loreta Kančytė, atstovaujanti „Kauno maratono klubui“ (36.32,2 min), 15 km – Evelina Miltenė (57.45,1 min).

Vyrų 5 km bėgime laurus skynė Giedrius Valinčius (16.03,7 min), 10 km – profesionalus „Kauno maratono klubo“ ilgų nuotolių bėgikas Remigijus Kančys (32.39,3 min), 15 km – vilnietis Remigijus Šnioka (50.27,8 min).

Prizininkų turnyrinė lentelė / „Ąžuolyno bėgimo“ nuotr.

Pernelyg daug laiko pasiruošimui neskyrę bėgimo entuziastai galėjo išbandyti jėgas neįpareigojančioje 3 km distancijoje, o po „rimtosios“ dalies ėjo 100 m vaikų, 400 m šeimų bėgimai ir 100 m žmonų nešimo varžybos. Iš viso renginyje dalyvavo apie 2 tūkst. bėgikų.

„Džiugu, kad esame pirmasis bėgimo renginys Kaune šiais metais. Akivaizdu, kad miestiečiai po žiemos priverstinių bėgimo atostogų pasiilgo bėgimo. Labai smagu matyti tiek daug aktyvių žmonių. Džiaugiuosi, kad renginys kiekvienais metais vis labiau auga ir vienija plačią bėgikų bendruomenę“, – naujienų portalui DELFI teigė renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA