Sprogstantis Kauno pavasaris ir žydintys žmonės (foto) | Kas vyksta Kaune

Sprogstantis Kauno pavasaris ir žydintys žmonės (foto)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Nors penktadienis šilumos dar kiek šykštėjo, įsibėgėjusi gamta jau nestoja – kur pažiūrėsi skleidžiasi žiedai ir į saulę sukasi lapai. Atgimimą jaučia ir kauniečiai, mielai leidžiantys laiką atvirame ore. „Kas vyksta Kaune“ objektyvai vakar ir šiandien fiksavo žaliuojančią miesto gamtą bei šiluma besimėgaujančius gyventojus.

Iš viršaus įamžinta Nemuno ir Neries santaka – pavasariškai patvinusi. Neries vanduo suformavęs keisčiausius iškyšulius, o prieš porą savaičių dar buvę pliki medžiai jau gaudo saulės spindulius vis tvirtėjančiais lapais. Dar kelios dienos ir tvokstelėjus karščiui bus galima slėptis vešinčios lajos šešėlyje.

Tuo tarpu kartu su džiazo garsais bei nuotaikomis Vilniaus gatvėje ir Laisvės alėjoje šurmuliavo minios kauniečių. Kol vieni žingsniavo nuosavomis kojomis, kiti judėjo dviračiais, riedžiais ir vaikiškais vežimėliais, o prie žmogiškos dinamikos verdamos žiedus nepastebimai jungėsi tulpės.

Pagrindine pėsčiųjų gatve, kaip visada, su dainomis pražygiavo krišnaitai, o kai kurie kauniečiai iš viso nejautė reikalo pasiekti kokį nors tašką – nusėdo lauko terasas, alėjos suoliukus, kavinių staliukus.

Ateinančios dienos malonių akimirkų iš kauniečių neturėtų atimti, tačiau protarpiais krentantis lietus šansų pabūti lauke gali apmažinti. Pakrapnoti gali sekmadienio rytą, o dieną oras turėtų šilti iki 15-18 laipsnių.

Pirmadienis auš giedras, tačiau dieną dangų aptrauks lietaus debesys – vakarėjant lietus tik stiprės, bet oras šils iki 20-21 laipsnio. Visgi antradienį skėčius bus galima drąsiai palikti namuose ir mėgautis laisvadieniu gamtoje – termometrai dieną rodys 16-21 laipsnį.

Detalią orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA