Rotušės aikštės kavinėse prasidėjo lauko sezonas – kuo kauniečius stebins šį pavasarį? | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštės kavinėse prasidėjo lauko sezonas – kuo kauniečius stebins šį pavasarį?

R. Tenio nuotr.

Atšilus orams iš karto atgijo ir Kauno senamiestis, o ypač – miesto linksmybių širdimi vadinama Rotušės aikštė. „Kas vyksta Kaune“ keliauja pasižvalgyti, kokios staigmenos pramogaujančių kauniečių čia lauks šį sezoną.

Saulutei šviečiant – erdvi terasa, lyjant – autentiškas rūsys

Jau kurį laiką kauniečių kompanijų laukia naujiena – restobaras „Salonas“, įsikūręs Rotušės a. 4. „Ko gero, tarp autentiškų, požeminių salonų Rotušės aikštėje esame ir naujausi, ir didžiausi. Jau atidarėme ir ypač erdvią, net 50-ties vietų terasą. Pastebime, kad kauniečiai pamėgo leisti laiką lauke, todėl stengiamės sukurti patogią galimybę kuo maloniau praleisti laiką po atviru dangumi. Juk visi nori pasigrožėti Rotuše“, – šypsosi „Salono“ įkūrėjas Rolandas Raibys.

Ir priduria, kad čia ne tik didžiausios erdvės, bet ir plačiausias mėsainių pasirinkimas: „Pavasario proga dar labiau praplėtėme „Burgerių meniu“ – jau turime pavasarišką mėsainį su traškia žuvimi ir marmeladu, taip pat moterų jau pamėgtą mėsainį su vištiena, mango bei ananasais. Belieka išsirinkti, kur jais gardžiuositės: viršuje ar apačioje!“

„Salono“ mėsainių pasirinkimas – bene didžiausias Kaune / Organizatorių nuotr.

Čederio sūrio sriuba su spragėsiais ir šaltibarščiai su apelsinų sultimis

„Salono“ virtuvės komandos tikslas – stebinti ir pasiūlyti vis gardesnių naujovių, kaip, pavyzdžiui, ne vieno lankytojo jau pamėgta čederio sūrio sriuba su kukurūzų spragėsiais ar sezono hitas – šaltibarščiai su apelsinų sultimis. Tačiau šiltojo sezono proga „Salonas“ žada pristatyti dar daugiau pavasariškų šedevrų, pavyzdžiui, visišką naujieną kauniečiams – patiekalą su razor moliuskais. „Šiam patiekalui net 48 valandas verdamas specialus padažas – rezultatas nerealus“, – tikina R. Raibys.

„Juk esame prestižinėje miesto vietoje, todėl privalome reprezentuoti miesto veidą tiek saviems, tiek miesto svečiams“, – pasakoja nuolat maisto naujovėmis besidomintis verslininkas, kurio restoranui meniu kūrė ir garsus virtuvės šefas Gediminas Albrichtas.

Na ir, žinoma, kaip vasara be gaiviųjų gėrimų! Dar viena tendencija – kokteiliai iš ypač didelės taurės. „Net iki 1,7 litro! Tikimės, kad tai taps puikia vakaro pradžios tradicija“, – savaitgalio idėją kauniečiams siūlo „Salono“ šeimininkas.

Vilnietis, Kaune atradęs meilę ir karjerą

R. Raibys yra puikus pavyzdys, kad verslas gali klestėti ir Kaune. „Pamačiau perspektyvą ir nusprendžiau ją įgyvendinti. Šiaip man Kaunas labai patinka gal dar ir todėl, kad atvažiavęs čia įgyvendinti savo karjeros svajonės sutikau dar vieną svajonę – mylimąją“, – šypsosi vyras.

Sezonas jau čia pat

Pasak R. Raibio, kauniečiai labai mėgsta pietauti gryname ore. „Kitaip yra nebent tada, kai rodomas krepšinis – tada pirmenybe tampa ekranas. Na ir dar lietuviška vasara gali priversti ieškoti šiltesnio kampelio. Pasiruošėme abiem situacijoms: ir ekraną, ir infraraudonųjų spindulių šildytuvus!“ – akį merkia Rolandas bei kviečia užsukti į svečius.

O mes kylame į viršų, kur restoranai skuba keisti iškabas, meniu ir blizginti langus prieš dar vieną audringą vasaros sezoną. „Koks jis bus?“ – klausiame sutiktos padavėjos. „Tikimės, kad nepakartojamas!“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA