Rusijos ultimatumas Lietuvai: neįsileis žinomų žurnalistų ir Seimo narių | Kas vyksta Kaune

Rusijos ultimatumas Lietuvai: neįsileis žinomų žurnalistų ir Seimo narių

BNS, Kas vyksta Kaune inf. 2018/04/27 18:15
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neatskleidžiamam skaičiui Lietuvos piliečių uždrausta atvykti į Rusiją, tarp jų – keli žinomi žurnalistai, Seimo nariai. Į Rytų kaimynės ėjimą netruko sureaguoti Rimvydas Valatka, Andrius Tapinas, Laurynas Kasčiūnas.

„Galiu patvirtinti, kad mes gavome informaciją, jog atskiri Lietuvos piliečiai įtraukti į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją. Sąrašo asmenų ir skaičiaus negalime atskleisti“, – BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Šiame sąraše esančius žmones ministerija informuoja asmeniškai. Apie tai, kad buvo įtraukti į „juodąjį“ sąrašą, feisbuke paskelbė apžvalgininkas Rimvydas Valatka, „Laisvės TV“ žurnalistas Andrius Tapinas ir portalo 15min.lt žurnalistas Dovydas Pancerovas.

Šiandien sužinojau, kad Putino Rusija įtraukė mane į juoduosius sąrašus asmenų, kuriems draudžiama 5 metams įvažiuoti į Rusiją. Turbūt tai yra pats aukščiausias mano gyvenimo įvertinimas. Taigi nors ir šimtui, ponai kleptokratai. Sąmoningai nesu buvęs toje šalyje nuo 1991 m. vidurio, kai dar teko naudotis jų oro uostais. Prisibuvau. Tai yra šalis, kurios Sibiro katorgoje gimiau ir kuri vienintelė pasaulyje netraukia sugrįžti“, – dėl ribojimo nė kiek neliūdėjo R. Valatka.

A. Tapinas buvo ne toks griežtas, tačiau žibėjo ironija: „Lik sveikas, Sibire. Lik sveikas, Baikale ir Nižnij Tagile. Ate atostogoms Gelendžike ir Kryme, sudie Krasnojarske ir Čeliabinske. Patekau į Rusijos sąrašą ir penkerius metus neturiu teisės įvažiuoti į Rusijos teritoriją. Realiai visiškai už nieką. Blogo žodžio nesu apie Kremlių pasakęs ir prašau.“

Į sąrašą pateko ir Seimo nariai: tai socialiniame tinkle paskelbė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „valstietis“ Vytautas Bakas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys Laurynas Kasčiūnas. Pastarasis pažymėjo, kad, jo žiniomis, į sąrašą iš viso pateko daugiau kaip 10 Seimo narių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA