Kas vyksta Kaune balandžio 27-29 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune balandžio 27-29 dienomis? (Renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Štai ir prabėgo trečdalis metų… Sunku patikėti, tiesa? Rodos, juk visai neseniai minėjome metų pradžią. Tačiau gyvenimas nestovi, o ir gyvenasi tikrai linksmai, kai suvoki, koks turtingas renginiais yra Kaunas. Ne išimtis ir šis savaitgalis.

Kaunas Jazz 2018

Jau 28-asis pavasaris, kai Kaunogatvės prisipildo pačios geriausios muzikos… Prieš savaitę startavęs festivalis šį savaitgalį įgauna pilną pagreitį ir visą savaitgalį kauniečiams ir miesto svečiams dovanos muziką. Nuo pilnos atlikėjų džiazo gatvės iki šalia fontano išdygusios scenos – pilną programą rasite renginio aprašyme.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas

Nuo sekmadienio „Žalgirio“ arenoje karaliaujantis ledo ritulys jau padovanojo aibes gražių akimirkų ir „Mūsų svajonių komanda“ užsitikrino prizinę vietą, bet kovų dar liko. Rinktinei liko sužaisti dar dvejas rungtynes – penktadienį „Mūsų svajonių komanda“ susirungs su Ukrainos sportininkais, o šeštadienį laukia akistata su Estijos atstovais. Rungtynės mokamos.

Džem’pub gimtadienis

Legendinis jaunimo susibūrimo taškas artėja audringos paauglystės link ir švenčia jau 12-ąjį gimtadienį. Tad yra proga susitikti su visais savo draugais ir giminingomis sielomis. Laukia pašėlęs gimtadienio koncertas kartu su RHCP project. Koncertas nemokamas.

Kauno tvirtovės parko edukacinių erdvių atidarymas

Kauno tvirtovės fortai jau spėjo pasiruošti naujam sezonui ir jau šį šeštadienį plačiai atveria duris. Sezono atidarymo dieną gidai nemokamai ves ekskursijas I, III ir IV fortuose bei centriniame šaudmenų sandėlių komplekse. Taip pat vyks įvairūs edukaciniai užsiėmimai ir galimybė pasivaikščioti požemiuose. Visuomet norėjote tai išbandyti? Dabar puiki proga. Užsiėmimai nemokami.

Nemokama ekskursija VDU botanikos sode

95-erių metų jubiliejų šiemet minintis VDU botanikos sodas kviečia savo savaitgalį praturtinti svajingais kvapais ir naujomis žiniomis. Maždaug pusantros valandos trukmės ekskursijoje „Popietė su magnolijomis“ pamatysite seniausią Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo magnoliją – japoninę magnoliją (Magnolia kobus), kuri introdukuota 1950 m. Apžiūrėsite 2014 m. pradėtą kurti magnolijų sodelį, aplankysite magnolijas parke ir medelyne, išgirsite informacijos apie jų sodinimo ir priežiūros ypatumus. Ekskursija nemokama, kainuos tik įėjimas į botanikos sodą.

Neformalusis universitas

Jau ketvirtus metus iš eilės KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto studentų atstovybė SHM visus studentus ir moksleivius kviečia į „Neformalųjį Universitetą“ kuris šiemet vyks ne bet kur, o naujoje, modernioje vietoje – Kauno autobusų stotyje. Jaunimą augti, tobulėti ir domėtis pasauliu organizatoriai nemokamai skatins jau šeštadienio popietę.

„Teatrinė nemiga“

Režisieriaus Vido Bareikio vadovaujamas teatro judėjimas „No Theatre” kviečia žiūrovus į neeilinį renginį. Aštuntąjį sezoną vieno aktyviausių nepriklausomų Lietuvos teatrų kūrėjai pabaigs vienos nakties teatro festivaliu – „Teatrinė nemiga”, kurio metu bus parodytos visos sezono premjeros. Renginys baigsis 5 ryto, tad išliks tik stipriausieji. Renginys mokamas.

Moto diena Kačerginės žiede

Sekmadienį į žinomiausią Kačerginės „Nemuno žiedą“ grįžta…pamokos! Pamokos, skirtos motociklininkams tobulinti teorines žiniai bei praktiniai užsiėmimai įgūdžiams lavinti. Teorinės žinios ir praktiniai patarimai, viskas iš patyrusių vairuotojų lūpų. Keldami aukštus saugumo reikalavimus sau, organizatoriai to paties tikisi ir iš dalyvių:į trasą galės išvažiuoti tik tie motociklų entuziastai, kurie dėvės pilną ekipiruotę bei turės tvarkingą motociklą, skirtą važiuoti keliais. Būtina registracija, pamoka nemokama.

Ąžuolyno bėgimas

Pavasaris nėra pavasaris, jeigu neįvyko Ąžuolyno bėgimas – atviras, linksmas ir nuotaikingassporto renginys, suburiantis ne tik profesionalus, bet ir mėgėjus, miesto ugdymo įstaigų auklėtinius ir universitetų studentus, vaikus, tėvus ir senelius. Sekmadienio rytą pradėkite smagiai.

Šokio festivalis „Šoku Tau“

Sekmadienio popietę susiburti kviečia XXIX respublikinis šokio festivalis „Šoku Tau“, skirtas Tarptautinei šokio dienai Kauno kultūros centre „Tautos namai“. Dalyvaus šokio grupės iš Kauno, Alytaus, Kaišiadorių, Pasvalio, Jonavos, Vilniaus ir kitų miestų. Konkurso pradžioje – neoklasikinio šokio teatro „Releve“ vieno veiksmo šokio spektaklis „Panas ir Siringė“. Renginys nemokamas.

O ir orai, anot sinoptikų, nusimato tikrai neblogi. Temperatūra savaitgalį šoktels iki 20 laipsnių šilumos, nors kartais gatves ir gali palaistyti lietus. Detalią orų prognozę rasite čia. Su pavasariu daugėja ir renginių – visą jų sąrašą galite rasti mūsų renginių kalendoriuje, paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA