Kaune dviračių vagysčių bumas: sulaikyti du asmenys | Kas vyksta Kaune

Kaune dviračių vagysčių bumas: sulaikyti du asmenys

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai nustatė ir sulaikė du kauniečius, įtariamus dviračių vagystėmis.

[galerija kiek=”4″]

Vienas įtariamųjų, gimęs 1978 metais, galimai pavogė dviratį prirakintą prie prekybos centro Eiguliuose, kitą pagrobė iš nepilnamečio asmens. Sekančią dieną įtariamasis buvo nustatytas ir sulaikytas, taip pat rasti abu galimai pavogti dviračiai, kuriuos įtariamasis jau buvo pardavęs.
Kitas vyras, gimęs 1991 metais, įkliuvo ką tik po įvykdyto nusikaltimo.

Vėlyvą naktį su pavogtu dviračiu netoli savo namų Taikos pr., Kaune, buvo sulaikytas Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnų. Tą pačią naktį įtariamojo namuose rastas ir antras dviratis, kuris balandžio 19 dieną pavogtas Kauno centre. Abu dviračius asmuo galimai pavogė iš daugiabučio laiptinės.

Įtariamiesiems pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d., jiems paskirtos kardomosios priemonės. Vyrui, gimusiam 1978 m., gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų metų, o antrajam, gimusiam 1991 m., gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Kauno apskrities policijos pareigūnai gyventojams rekomenduojama nuošaliose vietose be priežiūros nepalikti vertingų daiktų ir kviečia pasižymėti savo dviračius, kuomet pareigūnai vykdo daiktų žymėjimo akcijas. Gyventojai taip pat raginami visuomet apie pastebėtus daromus teisės pažeidimus nedelsiant informuoti pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šiandien, balandžio 27 d., dviračių žymėjimas bus vykdomas:
– Kaune, Biržiškių g., prie Panemunės pėsčiųjų tilto nuo 13.30 val. iki 15.30 val.
– Kaišiadoryse, T. Brazio g. 6, Katedros aikštė, nuo 14 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA